Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Policie dopadla fantomy bohnických garáží

Včera krátce před 15.hodinou dopadli policisté Místního oddělení Bohnice v Praze 8 pachatele vloupání do garáží v Ratibořské ulici.  

Vykradené garáže trápily místní obyvatele již několik týdnů. Policisté spolu s kriminalisty se během svého výkonu služby na areál garáží opakovaně zaměřovali a včerejší dopadení zlodějů tak právem považují za úspěch. Přímo v objektu garáží zadrželi nejprve 33letého recidivistu a o chvíli později dopadli i jeho stejně starého komplice, který se před policisty skrýval přímo v jedné z garáží. Vzhledem k tomu, že jedna z garáží měla vypáčené panty vstupních dveří, na místo přispěchali kriminalisté spolu s policejním technikem.
Muži zákona na místě činu zajistili horské jízdní kolo v hodnotě téměř 55 tisíc korun a motocykl tovární značky Honda SMX, jehož cena se pohybuje kolem 80 tisíc korun. Oba dopravní prostředky nemalé hodnoty měli pachatelé připraveny k odvozu. Podle všeho hodlali k tomuto účelu použít i motorové vozidlo v provedení combi, v jehož zavazadlovém prostoru nalezli policisté sérii nářadí důmyslně uloženého v obalech na sportovní potřeby. Oba zadržení navíc nebyli pro zkušené kriminalisty žádnými nováčky. Vedle bohaté trestní minulosti majetkového charakteru bylo zjištěno, že na jednoho z mužů vydal soud příkaz k zatčení a na druhého příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody.
Zadržené muže si vzhledem k okolnostem převzali kriminalisté, kteří nevylučují, že povedená dvojice toho má na svědomí mnohem více. Vyšetřovatel je v příštích hodinách obviní z trestného činu krádež a u jednoho z mužů podá návrh na uvalení vazby. Na další úkony tak zkušení recidivisté čekají po zásluze v policejní cele a v pankrácké věznici.
 
kpt. Bc. Andrea Zoulová – 7.9.2010
Odkazy do noveho okna

vloupání do garáže

vloupání do garáže 

Detailní náhled

zadržený muž1

zadržený muž1 

Detailní náhled

zadržený muž2

zadržený muž2 

Detailní náhled

zajištěné nářadí2

zajištěné nářadí2 

Detailní náhled

zajištěné nářadí3

zajištěné nářadí3 

Detailní náhled

zajištěné věci1

zajištěné věci1 

Detailní náhled

zajištěné věci2

zajištěné věci2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem