Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policie hledá poškozenou

PLZEŇ - Mladý recidivista včera odpoledne odcizil kabelku starší ženě cestující v trolejbusu. Policisté hledají poškozenou a svědky celé události. 

     Policisté Policie České republiky žádají občany o spolupráci při objasňování krádeže kabelky, ke které došlo včera v 16.20 hodin v Plzni na ulici Americká. Pachatel, který byl krátce po činu zadržen a ztotožněn, v předmětné době vystupoval z trolejbusu nezjištěné linky plzeňské městské hromadné dopravy na zastávce „U Práce“. V okamžiku, kdy ve voze míjel sedící ženu, vytrhl jí z ruky kabelku a dal se na útěk. Poškozená za ním z trolejbusu vyběhla a volala o pomoc. Nato reagovala jiná žena, která se snažila pachateli v útěku zabránit. Ten upustil odcizenou kabelku a z místa utekl směrem do ulice K Šipce. Poškozená žena kabelku vzala a rovněž z místa odjela. Věc oznámil náhodný svědek na tísňovou linku policie, kdy policejní hlídky okamžitě vyjely na místo a začaly po muži pátrat. Krátce nato policisté muže nalezli a zadrželi. Jednalo se o 25letého recidivistu, který byl v době činu oblečen do tmavé bundy, modrých džínů, na hlavě měl oranžovou kapuci. Poškozenou měla být starší žena, menší postavy, s hnědými delšími vlasy.
     Policisté žádají poškozenou ženu a všechny občany, kteří byli svědky události, aby se neprodleně dostavili na nejbližší služebnu Policie České republiky nebo ohlásili na tísňovou linku 158.
 
por. Ing. Hana Štefflová
16. května 2014

vytisknout  e-mailem