Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policie hledá svědky incidentu

MOST - Hledáme svědky napadení u přechodu; Pasažér bez jízdenky napadl řidiče autobusu; Policie vážila nákladní vozidla. 

Policie hledá svědky napadení na přechodu
Mostečtí policie hledají svědky incidentu, který se stal již 28. března v Mostě. V ulici Čs. Armády poblíž kruhového objezdu (u budovy gymnázia) tam kolem 23. hodiny došlo ke konfliktu mezi řidičem vozidla taxi služby a dvěma muži, kteří byli u přechodu. Řidič vozidla zastavil, a poté došlo ke slovnímu sporu, který vyústil v napadení jednoho z chodců. Ten utrpěl lehké zranění. S ohledem na probíhající šetření se policisté obrací na případné svědky, kteří událost u přechodu viděli a mohli by policistům podat důležité informace. Ti mohou zavolat na linku 158 nebo přímo na telefonní číslo 974 438 419.

 

Byl hlučný a neměl jízdenku, řidiče zranil
Z trestného činu výtržnictví a ublížení na zdraví obvinil vyšetřovatel mostecké policie tento týden 33letého muže z Litvínova. Ten měl ve druhé polovině září na zastávce městské hromadné dopravy napadnout řidiče autobusu. Muž bez jízdenky prošel do autobusu, kde byl hlučný a byl následně vyzván ke kontrole jízdenky, kterou však neměl.  Řidič neplatícího pasažéra vyzval k opuštění dopravního prostředku a ten, když kolem něj procházel, ho náhle bezdůvodně udeřil do obličeje. Poté z místa činu utekl. Poškozenému způsobil lehké zranění. Muž byl krátce na to zadržen a umístěn v policejní cele. Podrobil se dechové zkoušce na alkohol, která byla pozitivní. Již v minulosti byl pro výtržnictví a vyhrožování odsouzen. Obviněný Litvínovan je stíhán na svobodě a hrozí mu až tříletý trest odnětí svobody.

 

Jedenáctkrát v obchodech kradla zboží, to ukrývala do kočárku
Zřejmě nepolepšitelná je 28letá žena z nedaleké obce u Mostu. Té bylo mosteckou policií sděleno minulý měsíc podezření z krádeží zboží v různých prodejnách v Mostě. Žena měla odcizit autorádio, prací prostředky, pleny, šampony, dětskou výživu a to v devíti případech. Do obchodů chodila krást s kočárkem, do kterého lup ukrývala. Pracovníci ostrah supermarketů přičinlivou ženu vždy zadrželi a odcizené věci jí odebrali. Žena však v krádežích pokračovala. Opět s kočárkem v Mostě měla ve dvou prodejnách odcizit šampony a další věci pro dítě. Celkem žena odcizila zboží v hodnotě 12 200 korun. Vyšetřovatel mostecké policie tento týden ženu obvinil z přečinu krádeže, za který jí hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

 

Policisté kontrolovali provoz nákladních vozidel a vážili jejich hmotnost
Mostečtí dopravní policisté po dva dny v rámci republikových dopravních akcí kontrolovali mimo jiné nákladní dopravu a zjišťovali, zda není překročována hmotnost nákladních vozidel. V úterý hlídky zkontrolovaly 29 vozidel a zjistily 31 přestupků. Za 22 z nich policisté uložili řidičům pokuty a 9 přestupků předali do správního řízení. U 13 vozidel bylo zjištěno překročení rychlosti, 2 osoby nebyly připoutány, u dvou automobilů byl nevyhovující technický stav. Policisté u 8 vozů odhalili překročení hmotnosti a jednomu cizinci, řidiči nákladního auta, uložili za prošlou platnost ověření tachografu kauci ve výši 5 000 korun. Jeden řidič nákladní přepravy měl pozitivní dechovou zkoušku na alkohol. Během akce bylo zkontrolováno 11 nákladních vozidel.

 

Druhý den při republikové dopravní akci prošlo kontrolou 12 vozidel. Muži v uniformách odhalili 10 dopravních přestupků, kdy polovinu vyřešili na místě uložením blokové pokuty a ostatní předali do správního řízení. Dvě nákladní vozidla vykázala vyšší než povolenou hmotnost, dva vozy měly špatný technický stav, další tři přestupky se týkaly porušení zákona o silniční dopravě a stejně jako v úterý, tak i včera dopravní policisté uložili cizinci kauci ve výši 5 000 korun.

nprap. Ludmila Světláková
Most 12. října 2016

 

 

 

vytisknout  e-mailem