Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policie hledá svědky loupeže

DĚČÍN - Za dobrotu na žebrotu; Dlažku metl do výlohy; Musí z bytu 

V sobotu kolem sedmé hodiny večerní přepadli dva muži obsluhu benzínové čerpací stanice Agip v ulici Loubská 83, Děčín-Loubí. Oba muži měli černé bundy, jeden z nich měl přes hlavu kapuci. Jeden z pachatelů měl držet v ruce krátkou střelnou zbraň, kterou měl při těle a nikoho s ní neohrožoval. Obsluhu přinutili otevřít pokladní zásuvku, ze které odcizili blíže nezjištěnou finanční hotovost cca osm až deset tisíc korun. Dále obsluze odcizili volně položený mobilní telefon. Poté z místa utekli. Policisté žádají případné svědky, kteří si v uvedenou dobu na uvedeném místě všimli čehokoli, co by pomohlo k dopadení pachatelů, aby kontaktovali policii na čísle 158. 
 
 
Za dobrotu na žebrotu
 
Na známou fintu díky své důvěřivosti doplatil v sobotních nočních hodinách v Rumburku jednadvacetiletý mladík. Když se šel z maturitního plesu provětrat ven, zastavili ho dva výtečníci s tím, že by si potřebovali zavolat, nebo alespoň napsat zprávu, k čemuž potřebují zapůjčit mobilní telefon. Poškozený jim tedy přístroj poskytl, načež šli všichni společně směrem k náměstí. Filutové se však i s telefonem dali náhle na útěk a rázem bylo jasné, oč jim od počátku šlo. Okradenému se ale podařilo jednoho z nich chytit, druhý, který měl telefon u sebe, ale zmizel. Ne na dlouho. Policisté se mu dostali na kobylku a včera oběma ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z krádeže. Díky recidivě oběma hrozí až tříleté odnětí svobody.
 
 
Dlažku metl do výlohy
 
Podezření z přečinu poškození cizí věci si včera ve zkráceném přípravném řízení vyslechl na služebně ve Šluknově osmnáctiletý mladík. V sobotu večer měl totiž na náměstí dlažební kostkou rozbít výlohu u jednoho obchodu, čímž způsobil škodu přes šest tisíc korun. Zadržen byl policistou přímo na místě. Při následné dechové zkoušce vykázal přes jedno a půl promile. Nyní mu za jeho neuvážené chování hrozí až roční pobyt v nápravném zařízení.
 
 
Musí z bytu
 
Na deset dní musel včera opustit byt v České Kamenici třiatřicetiletý muž. To proto, že zde měl opakovaně verbálně a nakonec i fyzicky napadat šestadvacetiletou ženu. Útoky se navíc měly stupňovat. Policisté k vykázání využili zákonného oprávnění.
 
 
 
 
20. března 2012
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem