Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policie hledá svědky nehody

MOST - Ta se stala v pátek na mostecké křižovatce u pošty; Napadl pracovníka ostrahy a vyhrožoval mu. 

Policisté hledají svědky nehody
Dopravní policie vyšetřuje okolnosti dopravní nehody, ke které došlo v pátek 3. února 2017 kolem 21.05 hodiny v Mostě na křižovatce ulic Moskevská – Bělehradská a Jiřího z Poděbrad. Řidička osobního vozidla tovární značky Chevrolet jela po ulici J. z Poděbrad a chtěla přejet křižovatku na ulici Bělehradská, řidička s vozem Mazda jela po ulici Moskevská ve směru k Prioru. Došlo ke střetu obou vozidel. Alkohol u řidiček nebyl zjištěn. Hmotnou škodu policie odhadla na částku 110 000 korun. Policisté hledají svědky, kteří si v uvedený den a dobu všimli nehody a mohli by policii sdělit jakoukoliv informaci. Svědci mohou zavolat na linku 158 nebo na telefonní číslo 606 808 819.

 

V domě vykradli tři byty
Policie v Mostě obvinila z pokusu krádeže vloupáním 32letého muže z Mostu. Ten měl v obci na Mostecku vniknout za použití násilí do uzamčeného bytu, kde nikdo nebydlel. Poškodil vstupní dveře a skleněnou výplň balkónových dveří. Z bytu nic neodcizil. Už loni byl spolu s 27letým Mostečanem stíhán za krádeže, kterých se měli spolu dopustiti, když vnikli v panelovém domě do tří bytů a odcizili různé věci, jako např. jízdní kola, nářadí, vybavení bytu, elektrospotřebiče. Zanechali škodu ve výši 66 tisíc korun na  odcizených věcech a další škoda ve výši 79 tisíc korun vznikla poškozením. Policie dvojici stíhá na svobodě a oběma hrozí až tříletý trest odnětí svobody. Oba dva muži byli již za trestné činy v minulosti odsouzeni.

 

Vyhrožoval zabitím pracovníkovi ostrahy
Policie v Mostě obvinila z přečinu výtržnictví a nebezpečného vyhrožování 28letého muže z obce na Mostecku. Ten měl již loni v listopadu v prostorách jednoho mosteckého supermarketu u vchodu do prodejny opakovaně hrozit muži, který tam pracuje jako ostraha prodejny. Poškozenému vyhrožoval zabitím a také měl zjišťovat, kde poškozený bydlí, kudy chodí do zaměstnání a opět měl vyhrožovat usmrcením a to takovým způsobem, že to v poškozeném vzbudilo důvodnou obavu o zdraví a život. Obviněný byl již za výtržnictví odsouzen. Za toto jednání mu může soud uložit až tříletý trest odnětí svobody. 

 

Muži bylo sděleno ve zkráceném přípravném řízení i podezření ze spáchání přečinu krádeže. Té se měl dopustit minulý měsíc. V supermarketu v Mostě si na sebe oblékl tři bundy a poté vzal i dalších šest kusů oděvů ze stojanu, se kterými prošel přes vstupní turniket a chtěl utéct. Jeho jednání neuniklo pozornosti pracovníka ostrahy, který ho zadržel. Podezřelý se aktivně bránil a při tom došlo k jeho zranění. Zranění utrpěl i pracovník prodejny. Odcizené zboží v hodnotě 8 550 korun bylo zajištěno a vráceno zpět do prodeje.

 

Měla pozitivní test na drogy a zákaz řízení
Policie v Obrnicích sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání 23leté ženě z Prahy. Tu hlídka kontrolovala na silnici I/13 poblíž obce Liběšice při řízení motorového vozidla. Hlídka u ženy provedla orientační test na drogy, který byl pozitivní na amfetamin. Policisté šetřením zjistili, že řidička má vysloven platný zkaz řízení všech motorových vozidel. Hlídka motoristce zadržela řidičský průkaz a další jízdu jí zakázala.

 

 

nprap. Ludmila Světláková
Most 7. února 2017

 

vytisknout  e-mailem