Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policie hledala ve sněhu stopy

MOST - Nenašla je a případ obtěžování dívky odložila; Doma měl zloděje, sám byl nedaleko na návštěvě 

Mostečtí kriminalisté ukončili šetření omezování osobní svobody, ke kterému mělo dojít v jedné obci na Mostecku. Tam předminulý týden krátce po 07. hodině měl neznámý řidič blíže nezjištěného vozidla násilím vtáhnout do auta mladou dívku, která šla do školy. S autem poté odjel k cestě, kde dívku obtěžoval. Na cestě dívku povalil na zem, ona se bránila a poté utekla. I když jí muž dohonil, nakonec ji prý pustil a nechal ji jít. Ke zranění poškozené nedošlo. Případem se okamžitě začali zabývat policisté z obvodního oddělení a kriminalisté. Poškozená popsala zevnějšek muže i jeho oblečení, k vozidlu policisté bližší informace nezjistili. Policie provedla ohledání místa činu i jeho okolí, a výsledky překvapily i samotné policisty. Na místě totiž večer napadl čerstvý poprašek sněhu, od 06 hodin ovšem již prokazatelně nesněžilo. Policisté tak marně hledali v místě, kde mělo dojít k obtěžování, zápasu i útěku, nějaké stopy. Žádné stopy těl ani obuvi jak oběti, tak pachatele se na místě nenacházely. Všude byla jen souvislá neporušená vrstva sněhu. Ani oděv poškozené nenesl známky viditelného poškození, ušpinění či vlhkosti. Další řadu rozporů zjistili policisté i ve výpovědi mladistvé. Její tvrzení v některých bodech kriminalisté zpochybnili. S ohledem na zjištěné skutečnosti policie případ odložila.  

Zatímco byl na návštěvě, doma měl zloděje
Mostecká policie odhalila pachatele, který se minulý týden v jedné obci na Litvínovsku vloupal do bytu v době, když si jeho majitel odskočil k sousedovi na návštěvu a vstupní dveře neuzamkl, ale jen je přibouchl. Toho si všiml zřejmě vnímavý 27letý muž z Litvínova, který se v domě právě nacházel. Vstupní dveře cizího bytu bez velkého násilí otevřel a z bytu odnesl pánské kalhoty i s mobilem, který byl v kapse oděvu. Poškozený po návratu zjistil, že měl doma nezvaného hosta. Na zemi totiž našel kusy bláta a na dveřích objevil stopy násilí. Doma pak marně ve skříni hledal svoje kalhoty a mobil. Pachatel si mobil neponechal, údajně ho prodal na ulici neznámému mladíkovi. Policie lup již nezajistila a muže z Litvínova obvinila z přečinu krádeže a porušování domovní svobody. Obviněný muž je stíhán na svobodě. Krádeží způsobil poškozenému škodu ve výši 4 600 korun.

Přední sklo u auta kdosi rozbil
Škodu za sedm tisíc korun způsobil zatím neznámý poberta majiteli osobního vozidla tovární značky Volvo. Vozidlo stálo zaparkované u motorestu v jedné obci na Mostecku. Pachatel zřejmě v noční době rozbil u auta okno. Případem přečinu poškození cizí věci se zabývají policisté z obvodního oddělení v Obrnicích.

Během dvaceti minut vůz vykradl
Bleskově si počínal neznámý zloděj. Ten na parkovišti u jednoho litvínovského supermarketu vnikl o víkendu v odpoledních hodinách do zaparkovaného vozidla značky Peugeot a z něj odnesl tašku s notebookem, kterou uvnitř našel. Poškozený majitel po příchodu k vozidlu našel otevřené dveře a prohlídkou interiéru krádež zjistil. Tu pak oznámil na oddělení Policie ČR v Litvínově. Krádeží mu vznikla škoda ve výši 26 tisíc korun.

Zloděj ženě vytrhl kabelku z ruky
Případ přečinu krádeže na osobě vyšetřuje mostecká policie. K němu došlo v sobotu večer krátce před 20.hodinou poblíž ulice Moskevská v Mostě. Po chodníku kolem bloku 409 šla žena, když k ní náhle zezadu nepozorovaně přišel muž, který jí z ruky vytrhl kabelku. Pak zmizel mezi bloky 409 a 410. Žena nebyla zraněna. K popisu lapky policie zjistila, že byl ve věku kolem 25 let, vysoký 180 cm. Na sobě měl tmavé oblečení a na hlavě čepici. Poškozená vyčíslila škodu na 250 korun.

Lapka odnesl z komory boty
Různé druhy bot si přivlastnil neznámý zloděj. Ten o víkendu v noci z pátku na sobotu vnikl násilím do bytové komory ve třetím patře panelového domu na sídlišti Výsluní v Mostě. Z komory pak odcizil různou sezónní obuv, kterou si tam poškozený majitel uložil. Případ nyní vyšetřují policisté obvodního oddělení Most-Zahradní. Okradený vyčíslil škodu na pět tisíc korun.

Zapomnětlivost ho stála auto
O své vozidlo přišel jeden Mostečan. Ten ho v centru města zaparkoval v ulici J. Skupy v pátek kolem 17.30 hodiny. Až doma si uvědomil, že vozidlo neuzamkl a klíče nechal dokonce uvnitř. Když se na místo vrátil, zjistil, že místo, kde stál Ford Fiesta bílé barvy, je prázdné. Krádež nahlásil na policii, která po něm vyhlásila ihned celostátní pátrání.

Plot u domu našel poškozený
Nemilé překvapení čekalo majitele rodinného domku v jedné obci na Mostecku. Když v sobotu přišel domů z práce, zjistil, že mu kdosi poškodil plot u jeho domu. Neznámý pachatel poškozením oplocení zanechal škodu ve výši šesti tisíc korun. Případ přečinu poškození cizí věci nyní šetří policisté z obvodních oddělení v Obrnicích.

nprap. Ludmila Světláková
Most 31. ledna 2011
 

vytisknout  e-mailem