Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Policie hodnotila bezpečnostní opatření

Až do pozdních večerních hodin zajišťovala pražská policie v rámci bezpečnostních opatření klid a veřejný pořádek v souvislosti s fotbalovým utkáním mezi celky AC Sparta Praha a 1. FC Brno 

Ještě před začátkem samotného utkání policie předvedla na policejní služebny celkem 3 osoby podezřelé z přestupkového jednání. Hladký průběh zápasu však narušil neukázněný fanoušek domácího týmu, když ve 42.minutě utkání ze sparťanského sektoru vhodil podomácku vyrobený dělobuch do hlediště. Následná detonace v blízkosti teprve 13letého hocha způsobila nešťastníkovi šok a chlapec skončil v péči lékařů. Policie neprodleně místo zajistila, přivolala pyrotechnika a provedla veškeré úkony vedoucí ke zjištění konkrétní osoby pachatele. Ten je podezřelý ze spáchání trestného činu výtržnictví.
Po skončení utkání opustili fanoušci obou celků prostory stadionu. Většina příznivců brněnského týmu využila přistavených autobusů a přepravila se na vlakové nádraží Holešovice, kde nasedla do nejbližšího spoje ve směru na Brno. Zbývající část fanoušků 1. FC Brno odjela přímým autobusovým spojem či individuální dopravou. Průběh odjezdu i další pohyb sparťanských fanoušků policie monitorovala až do pozdních večerních hodin.  

vytisknout  e-mailem