Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policie je na pondělní setkání radikálů připravena

V souvislosti s povolenými protestními akcemi, a s tím spojenými bezpečnostními riziky, připravila severočeská policie na pondělí 17. listopadu v Litvínově bezpečnostní opatření. Cílem opatření je zajistit veřejný pořádek a zabezpečit ochranu osob a majetku.

Do opatření budou nasazeny pořádkové jednotky severočeské policie, které posílí policisté z dalších krajů. Na dopravu bude dohlížet dopravní policie, situaci budou monitorovat a dokumentovat kriminalisté. Opatření se zúčastní i strážníci městské policie. Do akce se zapojí také policisté z antikonfliktního týmu. Jejich úkolem bude navázat kontakt se všemi zúčastněnými stranami, a tím předcházet možným incidentům a agresi. Kromě toho budou do opatření nasazeny technické prostředky - vodní stříkač a vrtulník.

Veřejný pořádek v Litvínově a okolí bude od pátku pod zvýšeným dohledem policistů a strážníků. O zajištění bezpečnosti již několik dní jedná Policie ČR se zástupci obce Litvínov. Nepřetržitě se vyhodnocují dostupné informace.

Upozornění pro občany:
Policie nemůže vyloučit konfliktní situace, ke kterým může v pondělí na Litvínovsku dojít. Z tohoto důvodu se Policie ČR obrací na občany, aby se v zájmu své bezpečnosti vyhnuli místům, kde budou probíhat protestní akce (Litvínov - náměstí Míru a okolní ulice a komunikace vedoucí z těchto míst do Janova)
Současně doporučujeme motoristům, aby v pondělí 17. listopadu neparkovali své vozy v těchto rizikových místech.

vytisknout  e-mailem