Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policie kontrolovala burzu i zastavárny

MOST - Našla odcizený mobil a motorovou pilu; Kradl ozdobné kryty kol z aut; V obchodě vypil lahev rumu. 

 Mostecká policie o víkendu opět realizovala opatření k eliminaci majetkové trestné činnosti. Zaměřila se na pátrání po odcizených věcech a pátrání po hledaných osobách. Přes dvacet policistů z obvodních oddělení, hlídkové služby a kriminální policie zamířilo krátce po 07. hodině nejprve na mosteckou burzu, která se koná každou sobotu na fotbalovém stadionu v sousedství ulice Zdeňka Fibicha. Policisté kontrolovali prodejce a zajímali se o původ prodávaného zboží. Zaměřili se hlavně na ty, kteří nabízeli ve velkém mobilní telefony, jízdní kola, různé nářadí, sportovní vybavení a další věci, u kterých bylo podezření, že by mohly pocházet z trestné činnosti. Sledovali i to, zda nedochází k případům porušování autorských práv či porušení práv k ochranné známce. Svůj provizorní stánek musel zabalit na začátku burzy mladík, u kterého policie objevila v nabídce odcizený mobil. Následně po kontrole trhu policisté prošli 15 heren, kde zjišťovali, zda se v nich nenachází mládež či hledané osoby. Následovala kontrola v šesti zastavárnách, kde policie našla motorovou pilu, která byla odcizena na Českolipsku a nakonec policisté zamířili do šesti sběren druhotných surovin na území města Mostu. Během opatření muži v uniformách a kriminalisté zkontrolovali celkem 22 osob, zjistili dva přestupky proti veřejnému pořádku a jeden přestupek v dopravě. Vypátrali jednu osobu v celostátním pátrání. Muž, na něhož soud vydal příkaz k zatčení, chtěl hlídce utéct a při zadržení kladl aktivní odpor. Kriminalisté proti němu použili donucovací prostředky. Mostecká policie bude v obdobných akcích pokračovat i nadále.  


 Z pěti aut ukradl v úterý poklice, ve středu šel znovu

Policisté hlídkové služby zadrželi 27letého muže z Mostu, který měl v nočních hodinách z pondělí na úterý na sídlišti Liščí vrch krást ze zaparkovaných vozidel ozdobné kryty. Mostečan měl s sebou velkou papírovou krabici, do které si kryty z aut značek Škoda, Audi, Fordu a Renaultu ukládal. Poté si chtěl lup ukrýt do křoví, odkud by si ho na druhý den vyzvedl a poté měl v plánu kořist zpeněžit. Plán mu však překazili policisté, kteří si podezřelé osoby kráčející ulicí s objemnou krabicí v ruce všimli. Podezřelého převezli na policejní oddělení, odcizené věci zajistili a Mostečana obvinili ze spáchání přečinu krádeže. Nekradl poprvé, již v minulosti byl za stejný čin odsouzen. Zřejmě nepoučen kradl hned na druhý den. Spolu s 19letým mladíkem, který je řešen pro přestupek, ve středu v ulici J. Ševčíka odcizili ze dvou škodovek 8 ozdobných poklic. S lupem pak zamířili do jednoho autobazaru v Mostě, kde lup zpeněžili. Tam je zastihl jeden z poškozených a následně dvojici zadrželi policisté. Policie obvinila oba i z krádeže stavebního materiálu, kterého se měli dopustit v Mostě, když z rekonstruovaného panelového domu odnesli osm balení fasádní izolace a devět balíků polystyrenu v hodnotě 6 000 korun. Vyšetřovatel podal státnímu zástupci podnět na vazební stíhání 27letého muže. Obviněný byl propuštěn a je stíhán na svobodě.


 V supermarketu vypil lahvičku rumu za 40 korun

Napít alkoholu se přišel jeden muž ve věku 28 let z Mostu. Zavítal do mosteckého supermarketu v odpoledních hodinách. Zkoumal ceny, a když došel k regálům s alkoholem, všiml si malé lahvičky s rumem. Tu ještě v prodejně otevřel, celou ji vypil a poté prošel pokladnou bez zaplacení. Jeho počin zaregistroval detektiv a muže zadržel. Policie u Mostečana provedla dechovou zkoušku na alkohol, která byla pozitivní. Od policie si odnesl záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Už v minulosti byl potrestán mimo jiné za loupež.


 Zloděj odnesl nerezovou vanu za 55 tisíc korun

Škodu za 60 tisíc korun zanechal jedné firmě v Záluží u Litvínova zatím neznámý pachatel. Vnikl na oplocený pozemek společnosti, kde se vloupal do kontejneru a z něj odcizil nerezovou nádrž a vodoměry ve výši uvedené hodnotě. Případem krádeže se nyní zabývají policisté litvínovského obvodního oddělení.


 Řídil pod vlivem drogy

Policejní hlídka zastavila na ulici u mosteckého koupaliště vozidlo tovární značky Škoda Felicia. Provedla kontrolu dokladů řidiče a udělala u něj dechovou zkoušku na alkohol. Ta byla negativní a policisté přistoupili k testu na přítomnost návykových a psychotropních látek. Test byl pozitivní na canabis a amfetamin. Motorista ve věku 32 let se podrobil lékařskému vyšetření a odběru krve. Na základě výsledků policie Mostečanovi sdělila podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.


 Na chodbách zmizela světla

Neznámý pachatel na sídlišti Liščí vrch v Mostě zapříčinil výpadek osvětlení chodby v panelovém domě. Ve čtyřech vchodech, kam vnikl v přesně nezjištěnou dobu, odcizil celkem 24 kusů osvětlovacích těles. Poškozené bytové družstvo vyčíslilo zatím vzniklou škodu na částku 6 000 korun a případ krádeže oznámilo mosteckým policistům.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 28. dubna 2014

Odkazy do noveho okna

diskuse s občany

diskuse s občany 

Detailní náhled

Jedna z hlídek v akci

Jedna z hlídek v akci 

Detailní náhled

Kola byla v pořádku

Kola byla v pořádku 

Detailní náhled

kontrola dle výr. čísla

kontrola dle výr. čísla 

Detailní náhled

kontrola elektrocentrály

kontrola elektrocentrály 

Detailní náhled

kontrola tržnice

kontrola tržnice 

Detailní náhled

nabídka sekaček

nabídka sekaček 

Detailní náhled

sobotní nákupy Mostečanů

sobotní nákupy Mostečanů 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem