Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Policie kontrolovala vozidla

Na sobotu dne 23. srpna uspořádali policisté z pohotovostní motorizované jednotky ve spolupráci s policisty z dopravní služby dopravně bezpečnostní akci.  

Akce byla zaměřena zejména na pátrání po hledaných osobách, věcech, automobilech i motocyklech, ale také na dodržování všeobecných ustanovení zákona č.361/2000 Sb. O provozu na pozemních komunikacích.
Na stanovišti v ulici K přehradám ve směru z centra v Praze 5 na Zbraslavi zkontrolovali policisté v době od 11 do 15.30 hod. na 200 vozidel, z toho 91 motocyklů. Zjistili u nich drobné nedostatky, které se vesměs týkaly nevyhovujícího technického stavu, a jejich řidičům za tento prohřešek udělili asi 15 blokových pokut.
Přistižen byl jeden řidič s více než 1,5 promile alkoholu v krvi. Jeden sedmnáctiletý řidič jel na skútru, aniž by vůbec vlastnil řidičské oprávnění a další řidič řídil motocykl, na jehož kubaturu neměl příslušné řidičské oprávnění. U dvou motocyklů byly zjištěny nesrovnalosti v identifikačních znacích, neshodovaly se s údaji v evidencích.
Přestože byl do těchto míst přistaven také radar, nemuseli policisté z dopravní služby pokutovat ani jednoho řidiče za nedovolenou rychlost.
Jeden řidič motocyklu nerespektoval policejní výzvy k zastavení a začal ujíždět. Zastavily jej až zátarasy z policejních vozidel, které byly vytvořeny nedaleko kontrolního stanoviště. Dotyčný měl paradoxně v pořádku všechny doklady, nenadýchal ani žádný alkohol.
Tato akce nebyla nijak výjimečná, byla uspořádána v rámci běžného výkonu služby. Patří k sérii akcí pořádaných v Praze v průběhu celého roku. Akce obdobného charakteru tak lze očekávat i v blízké budoucnosti.

vytisknout  e-mailem