Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policie měla o víkendu napilno

MOST - Dohlížela na veřejný pořádek, kontrolovala restaurace a dohlížela na silniční provoz a další případy. 

Policisté sledovali veřejný pořádek, zjišťovali, zda není dětem podáván alkohol a posvítili si i na řidiče
Policisté o víkendu v rámci opatření dohlíželi na veřejný pořádek v souvislosti s hokejem, který se hrál v sobotu v Mostě. Následně hlídky zamířily do vytipovaných restauračních zařízení, kde zjišťovaly, zda mládeži do 18 let není podáván alkohol. Nakonec opatření si muži v uniformách posvítili i na řidiče. Akci zajišťovali policisté z hlídkové služby, obvodních oddělení Most a Most Zahradní a policisté ze speciální pořádkové jednotky. Spolu s nimi byli do akce zapojeni pracovníci hygienické služby, orgánu sociální právní ochrany dítěte a strážníci. Kontroly proběhly ve 44 provozovnách, šlo o herny, bary, restaurace a bistra. Policisté tam odhalili u čtyř mladistvých osobách požití alkoholu. Další čtyři porušení zákona zjistily pracovnice hygienické služby. Během noční akce bylo zkontrolováno 72 osob a 28 vozidel. Dvě osoby byly předvedeny k prokázání totožnosti. 

 


Muž měl zákaz řízení, přesto opakovaně řídil
Zákazy zřejmě nerespektuje 27letý muž z Teplicka. Hlídka obrnických policistů ho kontrolovala minulý týden na pozemní komunikaci u obce Liběšice na Mostecku. Šetřením policistů bylo zjištěno, že muž má vydané tři platné zákazy řízení všech motorových vozidel do roku 2018. Policisté motoristovi další jízdu zakázali. On však během několika hodin sedl za volant a narazil na další policejní kontrolu. Řidič měl navíc na vozidle jinou registrační značku. Policie mu po dvakrát sdělila podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.


Vzali mobil, který dívka ztratila, oba to věděli
Nepoctivě se zachovali dva muži ve věku 19 a 20 let. V jedné obci na Mostecku si ve druhé polovině ledna v ranních hodinách všimli na chodníku ležícího mobilního telefonu, který ztratila školačka. Místo, aby jí ho vrátili, ponechali si ho. Policie v Mostě se případem zabývala a nepoctivou dvojici odhalila. Mobil v hodnotě 8 200 korun měli mladíci u sebe a policii ho odevzdali. Z mobilu vzali SIM kartu a paměťovou kartu, které údajně zahodili. Policisté oběma mladíkům sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže.


Muže hodil výtržník do výlohy, žena do něj kopala
Policie v Mostě sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu výtržnictví a poškození cizí věci 58letému muži z Mostu. Ten měl v lednu ve večerních hodinách v hale mosteckého nádraží nejprve nadávat 64letému muži, kterého poté měl uchopit za oděv a hodit ho na skleněnou výplň haly. Ta se nárazem poškodila a muž v ní zůstal zaklíněn. Na místě zasahovali hasiči, muže následně odvezla sanita do nemocnice k ošetření. Muž utrpěl drobná poranění, nebyl hospitalizován. Policie vyšetřuje i bývalou družku podezřelého, která měla do muže několikrát kopnout. Její jednání je šetřeno jako přestupek proti občanskému soužití.


Řidič má tři zákazy řízení a nemá vůbec řidičské oprávnění
Policejní hlídka kontrolovala o víkendu ve večerních hodinách v ulici 1. máje řidiče osobního vozidla značky Škoda. Hlídka na místě zjistila, že motorista má tři platné zákazy řízení všech motorových vozidel. Navíc muž ve věku 24 let nemá vůbec řidičské oprávnění k řízení. Policie v Mostě Mostečanovi sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

 

nprap. Ludmila Světláková
Most 1. února 20165

vytisknout  e-mailem