Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policie na „střední“

ŠLUKNOV – Policisté zavítali mezi mládež 

Pětadvacátého listopadu letošního roku probíhal na šluknovské Střední lesnické škole a Střední odborné škole sociální den otevřených dveří. Již od rána se k branám školy sjížděli převážně žáci a žákyně devátých tříd z celého Šluknovského výběžku, aby zde mohli načerpat inspiraci pro výběr vhodného studia spojené s přípravou na budoucí zaměstnání.
 
Zdejší škola v příštím školním roce nově otevírá obor Bezpečnostně právní činnost, který svým absolventům nabízí uplatnění především ve státní správě a samosprávě. Po ukončení tohoto studia lze využít získané znalosti a dovednosti v oblasti práce policisty, strážníka městské policie, vězeňské služby, celní stráže, hasičského záchranného sboru a služby soukromých bezpečnostních agentur.
 
Děčínská preventivně informační skupina společně s kolegy z Obvodního oddělení Šluknova a Skupiny kriminální techniky ukázala všem příchozím nejen policejní výstroj a techniku, se kterou policisté každodenně pracují. Navíc bylo všem návštěvníkům umožněno nakouknout do „kuchyně“ kriminálním techniků, vyzkoušet si výstroj těžkooděnce či si dýchnout do přístroje, odhalujícího alkohol v dechu.
 
 
Děčín 5. prosince 2011
 
nprap. Petra Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín
tel.: 974 432 208
e-mail : pisdc@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem