Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policie našla lup v autě

MOST - Zakrátko vypátrala i pachatele; Nezletilci vzala mobil, čelí obvinění z loupeže. 

Policie v Mostě obvinila z přečinu krádeže vloupáním 30letého muže z Mostu. Ten měl tento měsíc v nočních hodinách vniknout na pozemek soukromé firmy a následně se vloupal do dílny. Tam našel oblečení pro motorkáře, helmu, boty a také dvě motorové pily. Odcizené věci spustil z okna a poté je odnesl do auta, kterým na místo přijel. Z místa odešel pěšky. Policie na základě oznámení na linku tísňového volání prováděla v místě šetření, zjistila vloupání a objevila i zaparkovaný automobil s věcmi. Následně po několika hodinách vypátrala i podezřelého muže. Lup v hodnotě 18 tisíc korun byl zajištěn a vrácen poškozenému. Vyšetřovatel s ohledem na pokračující krádeže obviněného podal státnímu zástupci podnět na vazební stíhání. V prosinci ho mostečtí policisté stíhali pro sedm majetkových deliktů, když kradl v kočárkárnách, cukrárně, barech, z balkónu a restaurace. Napáchal škody za více než 80 tisíc korun. Obviněný je stíhán na svobodě.


 

Nezletilci vzala mobil, čelí obvinění z loupeže

Vyšetřovatel mostecké policie obvinil ze zvlášť závažného zločinu loupeže 18letou slečnu z Mostu. Ta měla na místě veřejně přístupném přistoupit k nezletilému chlapci a požádat ho o zapůjčení mobilního telefonu, který hoch držel v ruce. Mladík to odmítl. Dívka se s ním začala o telefon přetahovat, až školák upadl na zem a dostal ránu pěstí do tváře. Telefon nakonec získala neznámá, která z místa utekla. Policie dívku vypátrala a zajistila i odcizený mobilní telefon, který vrátila zpět poškozenému. Obviněná je stíhána na svobodě.


 

Mostečan ukradl z dodávky nářadí za třicet tisíc korun

Mostecká policie odhalila pachatele, který se měl v lednu vloupat v Mostě na sídlišti Výsluní do zaparkovaného vozidla tovární značky VW Transportér. Muž ve věku 35 let vnikl v nočních hodinách do vozu a odcizil z něj uložené elektrické nářadí v hodnotě 30 tisíc korun. Policie Mostečana obvinila z přečinu krádeže a stíhá ho na svobodě. Jak s odcizeným nářadím obviněný naložil, policistům nesdělil.


 

Lapka kradl ve skladu cukrovinek a v prodejně potravin

Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z přečinu krádeže a poškození cizí věci 37letého muže z Mostu. Podle kriminalistů, kteří případ objasnili, se měl obviněný v březnu vloupat do skladu s cukrovinkami, kde odcizil sladkosti a další věci za 64 tisíc korun, následně se pokusil probourat přes zeď do prodejny potravin, což se mu nepodařilo. Do prodejny se nakonec dostal poté, co překonal zamřížované uzamčené dveře, a z prodejny odcizil peníze, tabákové výrobky a alkohol. Celkem obviněný způsobil hmotnou škodu ve výši 141 000 korun. Policie stíhaného muže vyšetřuje na svobodě. Za toto jednání mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.


 

S motocyklem narazil do svodidel, poškodil dopravní značku

Policie v Mostě sdělila podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky 28letému muži z Mostu. Ten měl v nočních hodinách narazit s motocyklem do betonových svodidel, které jsou umístěné na silnici u nemocnice, která je uzavřena. Poškodil přechodnou dopravní značku, která označuje zákaz vjezdu vozidel. Zraněný řidič skončil v nemocnici s lehkým zraněním. Policie u něj provedla dechovou zkoušku na alkohol, která byla pozitivní. Řidič se podrobil lékařskému vyšetření spojeného s odběrem krve.


 

V cizím bytě byla čtveřice mladých lidí

Případ násilného vniknutí do cizího bytu šetří mostecká policie. Té bylo o víkendu oznámeno pravděpodobné vloupání do prázdného bytu. Hlídka mosteckých policistů v panelovém domě v centru Mostu v noci zjišťovala, zda v bytě někdo je. Na výzvu policie nikdo nereagoval. Policisté viděli, že dveře u bytu jsou pootevřené a následně do bytu vstoupili. V bytě se nacházely čtyři osoby. Ty policii uvedly, že do bytu vstoupily, protože jim byla zima. Policie dvě dívky a dva mladíky z bytu vykázala. Nyní případ šetří pro podezření ze spáchání přečinu neoprávněného zásahu do práva k domu, bytu nebo nebytovému prostoru a porušování domovní svobody.


 

Policie hledá odcizené kolo

Policie obvodního oddělení Most – Zahradní šetří případ krádeže vloupáním. Neznámý pachatel vnikl minulý týden v ulici Lipová násilím do suterénu panelového domu. Následně se vloupal do prádelny, ze které odcizil jízdní kolo výrobní značky Red Fox, barvy červenomodrobílé se stříbrnými nálepkami na rámu kola. V přední části na řídítkách byla brašna černooranžové barvy. Kolo mělo dámskou sedačku s gelovým potahem, štangli a pod sedačkou bylo zavěšené na provázku blikací světlo. Pokud někdo o odcizeném kole ví, může zavolat mostecké policii na číslo 974 438 711 nebo na linku 158.

 

Odcizené kolo Red FoxOdcizené kolo Red Fox


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 23. dubna 2014


 

vytisknout  e-mailem