Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Policie navštívila Danetu

Centrum pro zdravotně postižené Hradec Králové  

Velmi příjemné dopolední setkání policistů s žáky proběhlo dne 16. září 2010. Policista Preventivně informační skupiny Hradec Králové a tři psovodi z Oddělení služební kynologie Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje navštívili centrum pro zdravotně postižené Hradec Králové Daneta, ve kterém je mimo jiné chvályhodné aktivity provozována Mateřská, Základní a Praktická škola.

Na zahradě centra policisty vyhlíželo téměř 60 klientů společně s pedagogickým personálem. Po přivítání a úvodním slovu děti shlédly velmi zajímavou ukázku čtyřnohých ochránců zákona. Služební psi ukázali, jak jsou poslušní, jak umí vyhledat skrytou osobu, nebo chytit lumpa, který neposlouchá zakročujícího policistu.

Poté si děti vyslechly důležité informace k bezpečnému pohybu v silničním provozu jak pěšky, tak na jízdním kole. V dalším bloku vybavily jízdní kolo tím, co je na něm povinné, nebo nějakou jinou důležitou součástí. Poté padlo i pár slov o pořádkové jednotce a její výstroji, kterou si mohly děti vyzkoušet. Přilba, protiúderový komplet, či baret nebo rukavice tak putovali z ruky do ruky. Na závěr si děti mohly detailně prohlédnout služební vozidlo a některé usedly i za volant a zkusily si jaké je to hovořit k ostatním pomocí rozhlasového zařízení, které je součástí „majáku“.

Dvouhodinové setkání uběhlo během chvilky a při loučení, které bylo s dětmi velmi emotivní, předal pedagogický personál policistům i písemné poděkování,
s přáním štěstí, úspěchů a zdraví, což bylo na závěr velmi příjemné.

 

fotogalerie ze setkání ke zhlédnutí zde

čtěte také: Děti, policisté a služební psi se sešli v Danetě (červen 2008)

nprap. Jan Čížkovský
16. září 2010
 

vytisknout  e-mailem