Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policie nesouhlasí s bruslením ve městě

Podle podkladů v žádosti není dostatečně jasně zajištěna bezpečnost účastníků akce i ostatních účastníků silničního provozu.  

     Dopravní inspektorát Policie ČR v Mladé Boleslavi souhlasí s úplnou uzavírkou části místní komunikace u Bondy centra v Mladé Boleslavi a s jejím zvláštním užíváním v neděli 25. dubna 2010 v době od 13 do 15 hodin. Souhlasí s návrhem přechodného dopravního značení a svedením provozu do jedné části komunikace.

     Naopak Policie ČR nesouhlasí se zvláštním užíváním dalších komunikací ve městě Mladá Boleslav v souvislosti s pořádáním akce „Bruslení městem“ za běžného silničního provozu. Podle názoru policie nelze podle předložených podkladů zajistit bezpečnost tak velkého množství bruslařů všech věkových kategorií, různě zdatných na tak dlouhé trase, která byla navržena. Také pro ostatní účastníky silničního provozu by tato akce znamenala určité nebezpečí. Policie ČR doporučuje akci naplánovat a uspořádat na komunikaci, kde bude zcela vyloučen ostatní provoz. Akce byla navíc plánována na den konání fotbalového utkání, kdy lze očekávat zvýšený provoz vozidel a chodců. Žadatel nepředložil dostatečné podklady, z nichž by bylo jasně zřejmé, jak by pořadatelsky byla akce zajištěna a za běžného provozu ji není možné v žádném případě bezpečně uskutečnit. Všeobecné vyjádření žadatele, že jim městská policie pomůže, je nedostatečné a nekonkrétní. Stejně tak udávaný počet patnácti vlastních pořadatelů při tak rozsáhlé trase je nedostačující.

vytisknout  e-mailem