Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policie objasnila loupež z května

MOST - Mladík čelí obvinění; Na zahradě měl psaníčka s pervitinem i marihuanu; Dva muži opustili domov. 

Kriminalisté mostecké policie odhalili pachatele, který přepadl v ulici Františka Halase starší ženu a vzal jí kabelku. Trestného činu loupeže se měl dopustit 20letý Mostečan. Koncem května krátce před půlnocí v ulici přistoupil zezadu k 61leté ženě, která šla po chodníku domů. Nejprve ji udeřil do hlavy a poté jí z ramene strhl kabelku. Žena následkem rány později upadla na zem. Mladík s lupem utekl směrem k hřbitovu a ženu připravil o osobní doklady, platební karty, mobilní telefon a finanční hotovost. Kabelky se následně zbavil, když ji odhodil v křoví u Matyldy. Nechal si z ní peníze a telefon. Tašku našla náhodně jedna žena, která v místě sbírala bylinky. Poctivě nález odevzdala policii. Kriminalisté mobilní telefon vypátrali v zastavárně. Mladého Mostečana tento týden policie obvinila ze zvlášť závažného zločinu loupeže a stíhá ho na svobodě. Napadená žena utrpěla při pádu drobné poranění v obličeji, se kterým byla u lékaře na ošetření. Poškozená vyčíslila škodu na částku 3 000 korun.

 

Policie zajistila psaníčka s pervitinem a 446 gramů marihuany

Mostecká policie zahájila stíhání 42letého muže z Mostu a obvinila ho z přečinů nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a přechovávání omamné a psychotropní látky. Muž měl na své zahradě poskytovat zájemcům o drogy pervitin a to nejméně ve třiceti případech. Drogu poskytoval za protislužbu nebo za finanční úhradu. Policie na místě provedla domovní prohlídku a nalezla 38 kusů psaníček se sypkou látkou a 446 gramů sušeného rostlinného materiálu. Zajištěné věci byly podrobeny odborné expertize, kterou bylo určeno, že jde o pervitin a marihuanu. Muž je stíhán na svobodě a hrozí mu až pětiletý trest odnětí svobody.


 

V neděli hlídka vykázala jednoho muže, druhého v pondělí, oba byli na své partnerky neurvalí

Policie v Mostě vykázala ze společné domácnosti dva muže s ohledem na podezření z domácího násilí. Na linku tísňového volání se minulý týden obrátila žena, která měla být napadena svým partnerem, který jí vyhrožoval zabitím a opakovaně na ní zaútočil i fyzicky. Nebylo to poprvé, již na jaře měl ženu udeřit a policie případ řešila jako přestupek proti občanskému soužití. Policejní hlídka na místě vyhodnotila bezpečnostní rizika a s ohledem na možnost dalšího útoku v neděli rozhodla o vykázání 57letého muže ze společného obydlí.

Na dobu 10 dnů musela opustit své bydliště další vykázaná osoba, 62letý muž z Mostu. I on se zapomněl chovat ke své ženě důstojně a nyní sáhl i k násilí. Nejprve začal slovními útoky a koncem srpna měl ženu pod vlivem alkoholu napadnout a častoval ji sprostými nadávkami. Na základě provedeného šetření v rodině policie rozhodla o využití zákonného opatření a muže začátkem tohoto týdne vykázala ze společného bydliště.


 

Zloděj v noci kradl pivo ve vesnické prodejně

Škodu za 17 tisíc korun způsobil dosud neznámý zloděj. Ten tento týden v noci z pondělí na úterý vnikl na dvůr domu a poté se dostal do skladu potravin v jedné obci na Mostecku. Uvnitř odcizil několik desítek přepravek s pivem v hodnotě 16 000 korun a přibral i několik plechovek s pivním mokem. Případem krádeže vloupáním se nyní zabývají policisté z obvodního oddělení Obrnice.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 11. září 2014


 

vytisknout  e-mailem