Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policie obvinila dalšího radikála z Janova

MOST - Měl napadnout redaktora, který natáčel pochod; Policie vyrazí proti kapsářům a další 

Policie chce zlodějům překazit vánoční žně
V ulicích mosteckého regionu se tento měsíc začalo pohybovat více policistů. Důvodem je předvánoční nákupní shon, který každoročně využívají kromě slušných lidí i zloději. To, že předvánoční období je velkým lákadlem zejména pro pachatele majetkové trestné činnosti, si mostecká policie uvědomuje. Vedení mostecké policie proto přistoupilo k posílení výkonu služby vzhledem k předvánočním nákupům a s tím spojenému vyššímu pohybu a koncentraci osob ve městě. To může vést i k nárůstu počtu majetkových krádeží. Jedná se především o krádeže v obchodech, “žně si užívají v tlačenicích kapesní zlodějíčci. Nemalý úlovek slibují i před supermarkety zaparkovaná vozidla. Během prosince bude policie ve zvýšené míře proto hlídat u nákupních center a parkovištích. V ulicích však budou nejen muži v uniformách, na opatřeních  budou spolupracovat i kolegové ze služby kriminální policie a vyšetřování.

Policie obvinila dalšího pravicového radikála
Policejní komisař zahájil trestní stíhání a obvinil z trestného činu výtržnictví 26 letého muže z Plzně. Ten měl 17. listopadu loňského roku při pochodu radikálů a stoupenců Dělnické strany fyzicky napadnout spolu s již dříve obviněným 31 letým Kladeňákem a spolu s dalšími zatím nezjištěnými osobami redaktora, který v Hamru na Litvínovsku pořizoval obrazové záznamy pochodu ultrapravicových a neonacistických organizací. Poškozený muž byl neznámou osobou povalen na zem a oba obvinění ho měli přitom napadnout kopy a údery pěstí do těla.  Při útoku došlo k poškození oděvu redaktora a poničení kamery. Utrpěl celkovou škodu ve výši 36 tisíc korun. Ke zranění napadeného muže nedošlo. Policie oba obviněné vypátrala na základě provedených šetření, výslechů a po vyhodnocení obrazových záznamů, které měla k dispozici. Obviněný muž z Plzně je stejně jako Kladeňák stíhán na svobodě. Případem se stále zabývají kriminalisté mostecké policie.

Muže okradl, ten se nebránil
Z trestného činu krádeže obvinila v těchto dnech mostecká policie 42 letého muže z Mostu. Ten měl na místě veřejně přístupném v Mostě v dopoledních hodinách vzít z ruky 49 letému muži finanční hotovost ve výši přes tisíc korun, čemuž se poškozený nijak nebránil. Obviněný poškozenému prohledal navíc i kapsy a v nich našel ještě osmdesát korun, které si též přivlastnil. Peníze policie již nezajistila. Vyšetřování obviněného je vedeno na svobodě. 

Policie v sobotu zkontrolovala tři sta vozidel
Na Mikuláše vyrazili do ulic i policisté. Ti během sobotního odpoledne a noci na deseti stanovištích na Mostecku a Litvínovsku zkontrolovali 302 motorových vozidel v rámci krajské dopravně bezpečnostní akce. Policisté dopravního inspektorátu a obvodních odděleních zjišťovali, jak řidiči dodržují pravidla silničního provozu. I když se policejní hlídky zaměřily na kontrolu požívání alkoholu řidiči, žádného takového nakonec nepřistihly. Přesto muži zákona odhalili 42 dopravních přestupků a za 36 uložili pokuty ve výši 13 800 korun. Šest zbývajících přestupků budou řešit přestupkové komise obecních úřadů. Třináct řidičů se zapomnělo připoutat, u sedmi vozidel měli policisté výhrady k technickému stavu, jeden řidič neměl k řízení řidičské oprávnění a 8 řidičů si vyjelo bez řidičských průkazů.

Pozor na zloděje, hlídejte si své věci
Okradením skončila návštěva jedné mostecké restaurace pro jednoho mladého Mostečana. Ten v ní pobýval koncem týdne, když mu někdo z náprsní kapsy jeho bundy odcizil peněženku s finanční hotovostí a platební kartou. Okradený měl svoji bundu pověšenou na věšáku a lapka vystihl vhodné chvíle a peněženky se zmocnil. Poškozený odhadl vzniklou škodu na částku šest tisíc korun. Případ krádeže a neoprávněného držení platební karty šetří mostečtí policisté.

Nákup skončil nevesele pro jednu nakupující ženu z Mostu. Ta byla v pátek odpoledne v jednom mosteckém supermarketu a do nákupního vozíku si položila svoji kabelku. V ní měla peníze, platební karty, klíče a osobní doklady. Příznivé situace využil přítomný neznámý poberta, který se nepozorovaně kabelky zmocnil. Okradená žena odhadla vzniklou škodu na částku 21 tisíc korun. Případem trestného činu krádeže se zabývají mostečtí policie.

Do třetice na svoji neopatrnost doplatil i 28 letý cizinec, který byl v pátek dopoledne v budově jedné mostecké pošty. Muž si odložil na pult pánskou sportovní peněženku s finanční hotovostí, platební kartou a osobními doklady, když o ní nečekaně přišel jednáním neznámého zloděje. Poškozený muž vyčíslil způsobenou škodu na částku šesti tisíc korun. Případ krádeže šetří mostecká policie.

 

vytisknout  e-mailem