Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policie obvinila dealery drog

MOST - Jeden zásoboval narkomany v Litvínově, druhý drogu vyráběl v mosteckém bytě; Utíkal před policií.  

 Pražák zásoboval pervitinem toxikomany v Litvínově

Za distribuci návykových látek je stíhán 50letý muž z Prahy. Ten podle kriminalistů odhalující trestnou činnosti na úsek drog měl v Litvínově obstarávat a následně poskytovat osobám z řad toxikomanů pervitin. Policisté v červenci provedli domovní prohlídku v jednom litvínovském bytě, kde Pražan bydlí v podnájmu a nalezla předměty, u kterých je podezření, že sloužily k výrobě drogy. Tyto následně odeslali na oddělení kriminalistické techniky k provedení odborné expertizy. Vyšetřovatel padesátiletého muže obvinil z přečinu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami. Není vyloučeno, že trestní stíhání bude po provedených expertizách rozšířeno. Muž je stíhán na svobodě. V případě potrestání mu hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let.


 

V mosteckém bytě vyráběl pervitin, prodával ho i poskytoval zdarma

Z přečinu výroby a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky a jedu a nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy obvinil vyšetřovatel 20letého mladíka z Mostu. Jak kriminalisté šetřením zjistili, měl Mostečan v místě svého bydliště v Mostě v několika případech tento rok zajišťovat přísun pervitinu závislým osobám. Drogu zájemcům v desítkách případech prodal, někdy ji poskytoval i zdarma. Kriminalisté u něj doma při domovní prohlídce zajistili předměty, které dle výsledků provedené expertizy sloužily k výrobě metamfetaminu. Obviněný je stíhán na svobodě.


 

Vůz bez značek kdosi odcizil u zahrady

Krádež motorového vozidla vyšetřují policisté z policejní stanice Lom. Poškozený majitel krádež oznámil poté, co zjistil, že přišel o vozidlo. To stálo odstavené na příjezdové cestě k zahradě v kolonii v obci Loučná. Vůz byl bez registračních značek a dočasně byl vyřazen z provozu. Policisté nyní po automobilu výrobní značky VW Passat bílé barvy pátrají. Majitel tak krádeží přišel i o doklady k autu.


 

Kapsáři rozřízli tašky a odcizili peněženky

Policie v Mostě přijala již druhé oznámení o krádeži na osobě, kdy neznámý pachatel ukradl peněženku z kabelky, kterou před tím rozřízl. Poprvé to bylo v centru města, kdy Mostečanka minulý týden nakupovala v obchodě a u pokladny zjistila, že má díru v kabelce a z ní jí zmizela peněženka. Druhá krádež se stala o víkendu v Mostě a obětí neznámého kapsáře se stala starší žena, které kdosi v obchodě s ovocem v nestřeženém okamžiku prořízl látkovou tašku a z ní ukradl peněženku s finanční hotovostí.


 

Řidič chtěl hlídce utéct, nadýchal 1,6 promile

Policie v Litvínově sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky 24letému muži z Litvínově. Ten měl řídit o víkendu v pozdně nočních hodinách osobní vůz, kdy byl nejprve kontrolován hlídkou městské policie. Po zastavení vozidla řidič z auta vyběhl a dal se na útěk. Strážníci ho dohonili, a protože se zadržení bránil, použili proti němu donucovací prostředky. U řidiče byla provedena dechová zkouška, která byla pozitivní a ukázala opakovaně na hodnotu vyšší jak 1, 5 promile. Motorista se odmítl podrobit lékařskému vyšetření a odběrům. Případ je šetřen ve zkráceném řízení.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 5. srpna 2014

vytisknout  e-mailem