Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policie obvinila matku opuštěných dětí

MOST - Děti si převzala sociální pracovnice + další info 

Policejní komisař obvinil matku, která měla opustit své nezletilé děti. Vše začalo nočním telefonátem na linku policistů, 158. V bytě v Litvínově měly plakat děti, které tam údajně jejich matka nechala samotné. Hlídka okamžitě vyjela celou věc prověřit. Po příjezdu policistů bylo podezření potvrzeno. Policisté ihned kontaktovali sociální pracovnici a také o pomoc požádali své kolegy a litvínovské strážníky. Bylo nutné postarat se o děti a také najít jejich matku. Policisté využili svého oprávnění o vstupu do bytu a za asistence strážníků dveře násilím otevřeli. Děti si převzala sociální pracovnice. Podle informací, které policisté mají, se nejednalo o první selhání 28leté matky. Litvínovanka nyní čelí trestnému činu opuštění dítěte nebo svěřené osoby.


Vloupal se do čtyř aut, kriminalisté ho nyní odhalili

Kriminalisté nyní odhalili, kdo stojí za vloupáním do čtyř vozidel v Mostě. Podle nich jde o 27letého Mostečana. Ten už kvůli tomu vypovídal na policii a skutky doznal. Činů se měl muž dopouštět od dubna do konce minulého týdne. Navštívit měl dvě oktávky, fabii a forda. Celková škoda je vyčíslena 103.450 korun. Z aut kradl vše, co tam bylo k mání – peněženka s finanční hotovostí, doklady, platební karty, kabely, teleskopický obušek, nářadí, sluneční brýle a další drobnosti. Věci Mostečan podle svých slov prodal a peníze použil pro svoji potřebu. Od policejního komisaře za to vyfasoval obvinění z trestných činů krádeží a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Stíhán je na svobodě. Vyšetřování nadále probíhá.


 

Pořád krade, padlo obvinění

Devatenáct drobných krádeží v mosteckých prodejnách má mít na triku 51letý muž z Chomutovska. Ten od počátku roku do současné doby měl zcizit zboží v hodnotě téměř 5.900 korun. Kradl převážně jídlo, alkohol a čokoládu. Lup si ukrýval do oděvu nebo zavazadla. Policistům uvedl, že to chtěl zkonzumovat. Vzhledem k hodnotám zboží při jednotlivých krádežích byly skutky nejprve kvalifikovány jako přestupky proti majetku. Nyní 51letý muž čelí obvinění z trestného činu krádeže. To si převzal v těchto dnech.


 

Obtěžoval kolemjdoucí, skončil na policii

Policisté hlídkové služby při projíždění mostecké ulice Jaroslava Seiferta spatřili muže, který se choval podezřele. Na místě se dozvěděli, že muž svých chováním obtěžuje kolemjdoucí a také, že se motá po silnici. Údajně měl čichat nějakou těkavou látku. Policisté ho vyzvali k prokázání totožnosti. Muž nereagoval. Padlo další upozornění, po kterém se podezřelý snažil hlídce uprchnout. Policista ho chytil, ale ani to muže neumravnilo. Naopak, chtěl se vysmeknout a aktivně se policistům bránil. Musela tedy klapnout pouta. Muž byl předveden k prokázání totožnosti na policii. Vyklubal se z něj 26letý Litvínovan. Poté byl propuštěn.


 

Měl v sobě přes dvě promile

Sdělení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky předali policisté 35letému muži z Mostu. Ten byl kontrolován hlídkou policistů a strážníků v ulici Svatopluka Čecha v Mostě jako řidič vozidla značky Ford. Provedená dechová zkouška u něj nedopadla zrovna nejlépe. Hodnoty mírně přesáhly dvě promile. Případ nyní šetří dopravní policisté ve zkráceném přípravném řízení.


 

Choval se roztržitě, upoutal pozornost policistů

Roztržité chování muže za volantem fabie upoutalo pozornost policistů mostecké hlídkové služby. Ti si při provádění dohledu u parkoviště před nákupním centrem všimli, jak řidič auta před nimi různě uhýbá. Muže zastavili a provedli kontrolu. Po té vyšlo najevo, proč se řidič choval roztržitě. Kromě toho, že vůz neměl platnou technickou kontrolu, pochybení se týkalo i 64letého muže z Mostecka. Ten by za volantem vůbec neměl sedět, má totiž vyslovenou blokaci řidičského oprávnění. Za to ho na policejní služebně čekalo sdělení podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.


 

Z kostela zmizel zvon

Z kostela obce na Mostecku zmizel zvon. Na svědomí to má někdo neznámý, který tím způsobil škodu v předběžně vyčíslené částce půl milionu korun. Po zloději historické památky nyní pátrají obrničtí policisté. V případě, že budou úspěšní, nad pachatelem bude viset hrozba až pětiletého vězení.


 

Poberta vlezl do auta

Do vozidla značky VW Golf vlezl neznámý poberta. Z kufru auta podle poškozeného ukradl plastovou bednu s nářadím, oděvy, části povinné výbavy a nabíječky k telefonu. Hodnota věcí byla vyčíslena na 4.600 korun. Ke skutku došlo v ulici Eduarda Basse v Mostě. Krádeží vloupáním se nyní zabývají policisté mosteckého obvodního oddělení.


 

Z auta někdo odčerpal naftu

Litvínovští policisté pátrají po neznámém pachateli, který z nákladního vozidla odčerpal naftu. Částka za ukradených 165 litrů pohonných hmot činí 5.500 korun. Auto v době „odsávání“ nafty stálo zaparkované v litvínovském Chudeříně.


 

por. Alena Bartošová

KŘP Ústeckého kraje

14. června 2013


 


 

vytisknout  e-mailem