Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policie obvinila tři dealery drog

MOST - Dodávali pervitin i marihuanu a další informace 

Zloděje zlákaly kabely
Neznámý pachatel na železniční trati mezi obcí Louka a Litvínov odcizil několik metrů volně položeného kabelu. Poškozeným drahám tak zloděj způsobil škodu ve výši dvanácti tisíc korun. Krádeží kabelu nedošlo naštěstí k ohrožení provozu na trati. Případ přečinu krádeže vyšetřují litvínovští policisté.

Lapka u přehrady vykradl auto
Zklamání zažily dvě mladé dívky, které byly na výletě u Flájské přehrady v Krušných Horách. U přehradní hráze nechaly na půl hodiny stát své motorové vozidlo, ve kterém na zadním sedadle odložily své kabelky. Jak vidno, ani horám se zloději nevyhýbají. Neznámý lapka stačil do vozu nepozorovaně vniknout a z kabelek odcizit peněženky s doklady a mobilním telefonem. Okradené slečny odhadly vzniklou škodu na pět tisíc korun. Případ krádeže z motorového vozidla šetří policisté obvodního oddělení v Hamru.

Tři dealeři zásobovali toxikomany
Mostecká policie obvinila tři osoby za distribuci drog, poté co je odhalila jako pachatele trestné činnosti.
Téměř jeden rok zásoboval osoby z řad toxikomanů psychotropní látkou pervitin 51letý muž z Mostecka. Kriminalisté zjistili, že muž od března loňského roku do února roku 2010 na různých místech Mostecka obstarával a poté údajně zadarmo poskytoval metamfetamin 23leté ženě. Policie dealera obvinila ze zločinu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Obviněný je stíhán na svobodě. Bude-li uznán vinným, může pobýt za mřížemi až deset let.
Z trestného činu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy obvinil policejní komisař mostecké policie 32letého muže z jedné obce na Litvínovsku. Podle policistů měl stíhaný muž ve více jak 400 případech prodávat drogu pervitin různým osobám za finanční úhradu a to od roku 2008. Jiné osobě pak v padesáti případech prodal marihuanu. Distribuce drog probíhala na různých místech Mostecka i Litvínovska. Policie obviněného stíhá na svobodě. I jemu hrozí až desetiletý pobyt ve vězení.
Do třetice čelí obvinění z přečinu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy i 24letý muž z Litvínovska. Ten měl od loňského roku až dosud zadarmo poskytovat pervitin závislé osobě. Policie obviněného vyšetřuje na svobodě. V případě uznání viny může očekávat až pětiletý trest odnětí svobody.

Taneček jí přišel draho
Mosteckou diskotéku navštívil zloděj. Pohyboval se na ní profesionálně, protože si ho nikdo nevšiml při páchání trestné činnosti. Využil jen nestřeženého okamžiku, kdy poškozená slečna tančila na parketu a na stole si nechala neprozřetelně volně položenou kabelku. Krádeží přišla o věci v hodnotě pěti tisíc korun. Případem se nyní zabývají policisté mosteckého obvodního oddělení.

Telefon má někdo jiný
O svůj mobilní telefon přišla vyznavačka vodních sportů. Ta tento týden navštívila v Mostě plavecký bazén. V šatně žen si do skřínky uložila své věci včetně mobilního telefonu. Když odcházela, marně ve skřínce mobil hledala. Kdosi podnikavý si ho včera v odpoledních hodinách přivlastnil. Okradená odhadla škodu na tři tisíce korun. Případ krádeže vloupáním šetří policisté z Mostu.

Z Mercedesu zmizelo nářadí
Nářadí za dvacet tisíc si odnesl zatím neznámý zloděj. Ten se tento týden vloupal v Mostě poblíž centra do osobního vozidla Mercedes. Při vloupání automobil poškodil a majiteli vozidla tak zanechal celkovou škodu ve výši třiceti tisíc korun. Případ přečinu krádeže vloupáním nyní vyšetřují mostečtí policisté.

Zloděj na lince 30
Neznámý pachatel účinkoval v autobuse MHD linky 30. Tou včera dopoledne cestoval mladý muž z Ústecka. Neznámý lapka během jízdy od Kahanu na nádraží stihl z kapsy bundy, kterou měl poškozený na sobě, odcizit peněženku s osobními doklady a finanční hotovostí. Poškozený muž vyčíslil vzniklou škodu na sedm tisíc korun. 

Tři výlohy kdosi rozbil
Neznámý poberta se v centru města Mostu vyřádil. V obchodním objektu poblíž obchodního domu Prior rozbil tři výlohy. Dvě rozbité výlohy našel majitel prodejny s brýlemi, třetí poškozená výloha byla v prodejně sportovních potřeb. Hmotná škoda dosáhla částky 40 tisíc korun. Případem přečinu poškození cizí věci se zabývá mostecká policie. 

V Mostě 23. dubna 2010

vytisknout  e-mailem