Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policie odcizené koloběžky našla

MOST - Pomohla jí místní a osobní znalost; Padělala účtenky, aby dostala vyšší příspěvek 

 Na základě padělaného razítka dostávala vyšší podpory

Komisař mostecké policie začal stíhat 63letou ženu z obce na Litvínovsku a obvinil ji v těchto dnech z přečinu podvodu. Podle výsledků šetření policistů odhalující hospodářskou kriminalitu měla obviněná žena od dubna roku 2010 do loňského podzimu pobírat neoprávněně vyšší dávky státní sociální podpory. Šlo o příspěvky na bydlení, které dostávala měsíčně na základě její žádosti o příspěvek a předložených účtenek za nákupy propanbutanových lahví do své domácnosti, které padělala. Tyto opatřila padělkem otisku razítka skutečného prodejce tak, aby vyvolala zdání, že účtenky jsou pravé. Razítko si sama podnikavá žena vyrobila. Tímto jednáním uvedla úřad práce v omyl, kdy předstírala vyšší náklady na bydlení, což mělo za následek vylákání výplaty vyšších měsíčních příspěvků na bydlení. Tím způsobila škodu ve výši 15 600 korun. Sebe obohatila a jiného uvedla v omyl. Obviněná žena je stíhána na svobodě. Za podvod jí hrozí v případě uznání viny až dvouletý trest odnětí svobody.


 

Policie našla ukradené koloběžky

Mostečtí policisté obvodního oddělení vypátrali odcizené koloběžky, které v úterý zmizely z mosteckého náměstí při prezentační akci k recyklaci elektrosběru. U jednoho stánku byly pro děti připravené koloběžky. Když se chýlila akce ke konci, pracovníci stánku, kde koloběžky stály, začali sklízet své věci. Jejich krátkodobé nepozornosti využily dvě děti, které koloběžky odcizily a ujely s nimi směrem k Prioru. I když jedna žena ze stánku děti pronásledovala, ty se jí nakonec ztratily v davu. Policie na místě provedla šetření, prověřovala získané informace a nakonec za dva dny díky dobré osobní a místní znalosti policistů obvodního oddělení Most 1 koloběžky našla. Obě měla u sebe nezletilá dívka, která se jich zmocnila spolu s nezletilým chlapcem a následně po krádeži si je obě ponechala. Doma pak tvrdila, že je našla venku. Případ bude s ohledem na věk dětí odložen.


 

Do basy se mužům nechtělo, vymlouvali se

Policejní inspektor mosteckého obvodního oddělení sdělil ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí 41letému muži z Mostu. Ten měl již v dubnu nastoupit do vězení k výkonu trestu a to do tří dnů po obdržení výzvy od okresního soudu, což neučinil. Prý si chtěl zabezpečit byt, aby o něj nepřišel.

Ani 42letý muž z Litvínovska si nepřipouštěl porušení zákona, když v dubnu dostal výzvu okresního soudu, aby ihned po převzetí nastoupil nepodmíněný trest. Bez vážných důvodů to však neučinil. Minulý týden byl zatčen policisty v jedné litvínovské restauraci. Litvínovští policisté mu sdělili podezření a následně ho předali vězeňské službě. I on měl připravenou výmluvu.


 

Lapka navštívil zahrádku, ukradl potraviny a oblečení

Zatím neznámý zloděj se v Janově vloupal v zahradní kolonii na oplocený pozemek jedné ze zahrádek. Na ní za použití násilí vnikl do uzamčené chatky, ze které odcizil různé potraviny a oblečení. Při vloupání lapka poškodil plot i zařízení domku. Poškozený majitel vyčíslil hmotnou škodu na částku 3 000 korun a krádež vloupáním ohlásil hamerským policistům.


 

Zloděj vybral škodovku

Škodu za 66 tisíc korun utrpěl jednáním neznámého zloděje majitel osobního vozidla tovární značky Škoda. To měl zaparkované v mostecké ulici, kde lapka do vozidla vnikl v noci za použití násilí. Z auta odcizil notebook, navigaci a osobní doklady. Při vloupání poškodil zařízení vozu. Případem přečinu krádeže vloupáním se zabývají kriminalisté a policisté mosteckého obvodního oddělení.


 

Odcizený vůz našel myslivec na polní cestě

Mostečtí kriminalisté pátrali po odcizeném vozidle tovární značky Fiat. To neznámý pachatel ukradl minulý týden v jedné mostecké ulici. S vozidlem zřejmě odjel v době krádeže na Teplicko, kde ho u jedné obce odstavil na polní cestě. Tam si ho všiml myslivec, který poté, co zjistil, že vůz na místě stojí několik dní, věc oznámil policistům. Odcizené vozidlo bylo zajištěno a vráceno zpět poškozenému majiteli.


 

K lékaři pro peníze

Do lékařské ordinace v Litvínově zavítal zatím neznámý poberta. Nikoliv jako pacient, ale jako zloděj. Do místnosti vstoupil v úterý dopoledne a z kabelky poškozené zdravotnice odcizil peníze. Navíc si do tašky připravil i bonboniéru a další věci, kterou nakonec neodcizil. Vyrušila ho sama poškozená, která se po příchodu do pracovny s neznámým mužem srazila ve dveřích, a který z místa ihned utekl. Poškozená vyčíslila škodu na 1 300 korun. Případ šetří litvínovští policisté.


 

Lapkové rabují vybydlené byty

Obrnická policie šetří případ krádeže věcí ze dvou bytů v obci Bečov. Zatím neznámý pachatel vnikl v panelovém domě do prázdných bytů, ze kterých odcizil  topení, termostatické ventily, šroubení měřidla teplé a studené vody. Z druhého bytu, kde též nikdo nebydlí, navíc vytrhl plech u zárubní vstupních bytových dveří a ty poškodil. Poškozená obec vyčíslila škodu na částku 30 tisíc korun.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 23. května 2012

vytisknout  e-mailem