Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policie odhalila pěstitele marihuany

MOST - Pěstírna z Janova má svého zahradníka; Z domů v horách kradli měď; Po lešení vnikl do kanceláří 

 Policejní komisař obvinil ze zločinu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy 37letého cizince z Ústecka. Podle kriminalistů měl muž pěstovat v bývalém nákupním středisku v obci Janov na Litvínovsku marihuanu. Velkopěstírnu objevili mostečtí policisté začátkem června letošního roku v zadní části budovy, v přední se nacházela prodejna se smíšeným zbožím. Policie uvnitř objektu tehdy objevila 1 417 rostlin konopí, které byly na rozdíl od jiných pěstíren pěstovány přímo v zemi, nikoliv v květináčích. Rostliny dosahovaly půl metru až jeden metr výšky a do sklizně jim chyběly asi tři týdny. Část úrody již byla sklizena a sušila se v přilehlé místnosti. O teplo, vlhko a světlo se starala moderní vzduchotechnika. Policie na místě zabavila veškerou rostlinou produkci i technické vybavení pěstírny. Osm kilogramů zabavené sušiny spolu s dalším konopím policie odeslala k provedení odborné expertizy. V objektu tenkrát nebyl nikdo zadržen a policisté do něj museli vniknout násilím. Kriminalisty pak čekal úkol, odhalit, kdo drogu v janovském skladu pěstoval. Nakonec byl provedeným šetřením odhalen cizinec z Ústí nad Labem. Obviněný muž, který může očekávat v případě odsouzení až desetiletý trest odnětí svobody, je stíhán na svobodě.


 

Do hor jezdili krást měď

Krást do Krušných hor se vydali dva muži, devatenáctiletý z Meziboří a o pět let starší Litvínovan. Hamerští policisté dvojici odhalili jako pachatele přečinu krádeže a poškození cizí věci, ze kterých byli muži nakonec obviněni. Podle policistů mají lapkové na svědomí krádeže měděných kovů. Ukradli je koncem září v obci Fláje, kam přijeli vozidlem v nočních hodinách. Nejprve u hájenky odcizili ze střechy měděné okapy, svody, okapnice, vše v celkové hodnotě 28 tisíc korun. Při krádeži kovových součástí poškodili další střešní zařízení. Ve stejný den kradli i v sousedním objektu. I tam se zajímali o měděné okapy, oplechování střechy, vikýře a další materiál z mědi. Při krádeži poničili značně střechu. Podle majitele budovy mu zloději způsobili celkovou škodu ve výši 252 tisíc korun. Celkem sběrači kovů zanechali poškozeným škodu za téměř 370 tisíc korun. Policie obviněné stíhá na svobodě. Budou-li potrestáni, můžou se dočkat i pětiletého trestu odnětí svobody. Odcizené předměty policie již nezajistila, ty stihli výtečníci zpeněžit ve sběrnách.


 

Po lešení se dostal do kanceláří

Mostečtí policisté odhalili totožnost neznámého pachatele, který v říjnu kradl v jedné komerční budově v Mostě. Lapka se začátkem října do objektu dostal po lešení, které u domu stálo. Kolem půlnoci vyšplhal do druhého patra, kde vysadil plastové okno. Poté vnikl do budovy, ve které se násilím vloupal do dvou uzamčených kanceláří. Uvnitř stačil odcizit drobnou elektroniku za 900 korun. Více už nestihl. Na chodbě zloděje přistihl pracovník ostrahy při pravidelné pochůzce. Zloděj na nic nečekal, vyskočil oknem a přes lešení zmizel v nedohlednu. Poškozené firmě zanechal další škodu ve výši 8 000 korun, když poškodil při násilném vloupání zařízení. Policejní komisař 28letého muže z Litvínova obvinil z přečinu krádeže a poškození cizí věci. Muž je stíhán na svobodě.


 

Autorádio neodcizil

Krást do Mostu přijel 21letý muž z obce nedaleko Mostu. Minulý týden poblíž centra města vnikl za použití násilí do zaparkovaného osobního vozidla tovární značky Renault, ve kterém chtěl odcizit autorádio. Plán mu ale překazila policejní hlídka, která zlodějíčka zadržela ještě ve vozidle. Pachatel seděl uvnitř vozu a na sedadle měl připravené autorádio. Vozidlo nechtěl opustit a nedbal výzev strážců zákona. Nakonec skončil na policii ČR a v policejní cele. Policejní komisař ho obvinil z přečinu krádeže vloupáním a stíhá ho na svobodě. Majitel vozidla vyčíslil hmotnou škodu na dva tisíce korun.


 

Lapkové z prodejny ukradli krabice s tapetami

Dva muži ve věku 36 a 28 let z obcí za Mostecku čelí obvinění z přečinu krádeže vloupáním ve spolupachatelství. Jak kriminalisté zjistili, dvojice pachatelů, kterou odhalili, kradla v Mostě v prodejně s koberci a bytovým textilem. Koncem listopadu se muži vydali v nočních hodinách do města na trestní výpravu. Do obchodního objektu vnikli násilím přes okno. Uvnitř obchodu se porozhlédli a k odcizení si nakonec vybrali několik krabic s pokojovými tapetami. Ukradli 138 rolí tapet v celkové hodnotě 19 000 korun. Lup si rozdělili a údajně ho prodali náhodným osobám na ulici. Pachatelé jsou stíháni na svobodě. Mladší z dvojice byl již za krádež letos odsouzen k podmíněnému trestu.

 

Z cukrárny zmizely sladkosti a káva

Na sladkosti dostal zřejmě chuť neznámý podnikavec. Nekupoval, ani nepekl, ale kradl. Lapka se vloupal tento týden do prodejny cukrovinek v Mostě. Poté uvnitř odcizil různé druhy sladkostí, k tomu si přibral kávu a také drobnou finanční hotovost. Poškozený majitel obchodu vloupání oznámil mostecké policii. Hmotnou škodu zatím nevyčíslil, tu bude znát až po provedení inventury.


 

Častěji havarují nezkušení řidiči

Podle dopravních policistů častěji havarují řidiči s malou praxí. Vyplynulo to s policejních statistik. Za listopad policisté řešili 87 dopravních nehod, což je o 14 kolizí více, než v loňském listopadovém měsíci. Nejvíce střetů se stalo na místních komunikacích a silnicích I. třídy. V Mostě havarovali řidiči v 39 případech, v Litvínově se stalo osm dopravních nehod. Jednadvacet osob utrpělo lehká zranění. U šesti řidičů bylo zjištěno požití alkoholu. Hmotné škody dosáhly částky 4 mil. Kč. Nejvíce řidiči havarovali ve středu, klid byl na silnicích v neděli. Policisté vyjížděli k řidičům nejčastěji mezi 16. a 18. hodinou. Na nehodovosti měli výrazní podíl řidiči osobních automobilů a nákladních vozidel. V jednom případě havaroval cyklista. Od osmi kolizí řidiči ujeli. Šest řidičů, kteří byli pod vlivem návykové látky, nadýchali více jak 1,5 promile. Statistiky ukázaly, že řidiči s praxí ne delší jak pět let, bourají více, jak ti zkušení.


 

Pokus zloději nevyšel

Krást do bytu se vydal neznámý bytař. Přišel do panelového domu na sídlišti Liščí vrch tento týden. V dopoledních hodinách zloděj vyjel do třetího patra a tam se pokusil zdolat uzamčené dveře u bytu, ve kterém nebyl nikdo doma. To se mu ale nepodařilo a odolné dveře nezdolal. I tak zanechal hmotnou škodu ve výši pěti tisíc korun. Pokus krádeže a porušování domovní svobody majitel bytu ohlásil mostecké policii, která se případem nyní zabývá.


 

Kupovala na vánoce za pět prstů

Policejní inspektor mostecké policie sdělil ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže 33leté ženě z Mostu. Ta šla nakupovat do jednoho mosteckého supermarketu. Vybrala si různé zboží od elektroniky, po oděvy a hračky. Se zbožím v hodnotě 5 900 korun zašla do zkušební kabinky, kde si lup ukryla do kabelky. Pak u pokladny platila za drobnosti. U východu na ni čekala ostraha prodejny, která podezřelou ženu zadržela a poté předala policii. Lup byl zajištěn a vrácen zpět prodejně. Pachatelka policii uvedla, že chtěla pro své děti dárky na vánoce. Nekradla ovšem poprvé, již letos byla na jaře pro krádež odsouzena.


 

Na diskotéce přišla o občanku a padesátikorunu

Okradena byla v pátek večer jedna mladá slečna. Před víkendem zavítala v centru města Mostu na diskotéku. V kapse oděvu měla občanský průkaz a padesátikorunovou minci. Kapsu měla uzavřenou, přesto jí někdo nepozorovaně možná při tanci připravil o osobní doklad a peníze. Policie v Mostě případ šetří pro podezření krádeže na osobě.

 

Věci v autě přilákaly zloděje

Dosud neznámý pachatel vykradl v jedné mostecké ulici v úterý večer zaparkovaný osobní automobil. Lapka uvnitř vozu našel kufřík s nářadím, tašku s nákupem potravin, kabelku a v ní peněženku s finanční hotovostí, doklady a platební kartou. To vše odcizil a odnesl i karton cigaret. Poškozený majitel vyčíslil hmotnou škodu na deset tisíc a krádež vloupáním ohlásil mosteckým policistům.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 14. prosince 2011

vytisknout  e-mailem