Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Policie opět varuje: auto není trezor!!!

ZLÍNSKO: Nepozornost se nevyplácí. 

Škodu za téměř čtyřicet tisíc korun způsobil neznámý pachatel včera v odpoledních hodinách dvěma majitelům osobních vozidel. Ti nedbali preventivních rad a ve svých vozidlech zanechali na viditelných místech elektroniku a osobní věci.

V prvním případě se pachatel vloupal na ul. Růmy ve Zlíně do osobního vozidla Mercedes, zaparkovaného na parkovišti u místní sportovní haly. Zde neopatrný majitel zanechal tašku s notebookem a osobními věcmi. Pachatel vše odcizil a nešťastnému majiteli tak způsobil celkovou škodu ve výši téměř třiceti tisíc korun.

Druhý případ se stal na ul. U Zimního stadionu. Zde se pachatel vloupal do vozidla Opel Vectra, který stál na parkovišti před restaurací. Ve vozidle zůstal tablet a dva notebooky, čehož neznámý pachatel využil, vnikl do vozidla a elektroniku odcizil. Škoda odcizením v tomto případě byla vyčíslena na jedenáct tisíc korun.

Pachatel se tak svým jednáním dopustil hned dvou trestných činů, a to krádeže a poškození cizí věci, za což mu hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

Policisté doporučují majitelům vozidel, aby nezanechávali ve svých zaparkovaných autech cenné věci.  Především v tomto vánočním shonu jsou lidé méně obezřetní, čehož však zloději ihned využijí.

Pokud se přes veškerou obezřetnost stanete obětí zloděje:

  • Obraťte se neprodleně na Policii České republiky.
  • Ohlášením krádeže dokladů zamezíte případným dalším nepříjemnostem se zneužitím dokladů.
  • V případě odcizení platební karty kontaktujte ihned svoji banku a platební kartu zablokujte.
  • Při odcizení mobilního telefonu kontaktujte svého operátora a zablokujte SIM kartu.

 

10. prosince 2015, nprap. Mgr. Lucie Javoříková

vytisknout  e-mailem