Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Policie pátrá po neznámém lupiči

V úterý dne 9. srpna tohoto roku krátce po půlnoci došlo v ulici Mezi vodami v Praze 4 k loupežnému přepadení. Po neznámém lupiči nyní policie pátrá.  

Čtyřiadvacetiletého mladíka přepadl neznámý muž krátce před druhou hodinou ráno. Ve chvíli, kdy procházel podchodem u zastávky MHD Belárie, mu pachatel zastoupil cestu a pod pohrůžkou násilí požadoval peníze. Jako zbraň mu posloužil klacek, který držel v ruce. Mladíka donutil, aby mu dal 800 korun, které měl u sebe, a navíc mu ještě odcizil mobilní telefon v hodnotě více než 10 tisíc korun. Hned poté utekl směrem do podchodu. Mladík vyvázl nezraněn. Vzhledem k tomu, že kriminalistům poskytl podrobný popis pachatele, mají nyní k dispozici jeho pravděpodobnou podobu, tzv. identikit. Jedná se o muže světlé pleti ve věku mezi 20 – 30 lety, střední, přibližně 170 cm vysoké postavy. Pravděpodobně je holohlavý. V době činu měl na sobě tmavé kalhoty a černou bundu, tzv. bombera. Na hlavě měl tmavou kšiltovku. Hovořil lámanou češtinou s východním přízvukem.
 
Kriminalisté by v této souvislosti přivítali jakékoliv informace k osobě tohoto neznámého muže. Nevylučují totiž, že podobných případů může mít na svědomí mnohem víc. Pokud by byl dopaden, hrozí mu za trestný čin loupeže až 10 let za mřížemi. Případné poznatky přijmou operátoři na lince tísňového volání 158.
 
Kpt. Bc. Eva Stulíková 16.8.2011
Odkazy do noveho okna

identikit

identikit 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem