Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Policie pátrá po pachatelích, kteří okradli osmdesátiletou důchodkyni

Dne 23. července krátce po jedenácté hodině dopolední došlo v Praze 2 na Vinohradech k případu trestného činu krádeže. Osmdesátiletou důchodkyni zde obelstili a okradli neznámý muž a žena. Přišla tak o své letité úspory. 

Duo zlodějíčků postupovalo naprosto sehraně. Muž nejprve obcházel nájemníky v domě a tipoval si, kde bydlí jaká starší osoba. Posléze se přidala i jeho společnice. Nakonec se jim podařilo pod záminkou vloudit do bytu starší důchodkyně, které tvrdili, že jsou pracovníci plynáren a jdou jí vrátit přeplatek 1 000 korun. Paní jim uvěřila a pozvala je dál. Tam už pro ně nebyl žádný problém zjistit, kde má takový starší člověk uloženy peníze. Důchodkyni tak v mžiku oka připravili o bezmála 130 tisíc korun a z bytu odešli. Z Chodské ulice pak měli odjet osobním motorovým vozidlem značky Mercedes Benz registrační značky 8A0 54??.
 
Pachatele zahlédlo hned několik svědků. Zatímco k ženě získala policie pouze popis, k muži mají jak portrét vlastnoručně nakreslený jednou ze svědkyň, tak také jeho pravděpodobnou podobu sestavenou počítačem, tzv. identikit.
 
  • Žena měla být mladšího až středního věku, plnoštíhlé, 160-165 cm vysoké postavy. Měla delší černé vlasy a snědý obličej. Oblečena byla do modrých riflí a červeno bílého svetru s blíže neidentifikovatelným vzorem.
  • Muž mohl být ve věku mezi 30-40 lety, měl štíhlou, 175 -180 cm vysokou postavu, kulatý snědý obličej a výrazný nos. Oblečen byl do tmavě modrých riflí a tmavé kožené bundy. Na hlavě měl světlou kšiltovku. Hovořil česky, spisovně s romským přízvukem.
 
Policisté se domnívají, že tento případ nebyl zdaleka první a dosud neznámý pár jich může mít na svědomí mnohem víc. Dokonce nemusí působit pouze na území Prahy, ale i jinde v České republice. Mohou se najít i tací, kteří se stali obětí podobného podvodného jednání a případ neoznámili. Policie se proto obrací na všechny případné poškozené a také na ty, kteří by jim mohli podat jakoukoliv informaci k podezřelým osobám, či ke zmíněnému vozidlu, aby se ozvali policistům z Obvodního ředitelství Policie ČR Praha II na tel.: 974 852 720 (v prac. době - lze zanechat i vzkaz), 974 852 101 (nepřetržitě), anebo na známou linku tísňového volání 158.
Odkazy do noveho okna

Neznámý pachatel - identikit

Neznámý pachatel - identikit 

Detailní náhled

Neznámý pachatel - kresba

Neznámý pachatel - kresba 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem