Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policie pátrá po soše anděla

LITOMĚŘICE - Socha vysoká více než dva metry zdobila hrob v Roudnici  

Policie pátrá po soše anděla
Na roudnickém hřbitově řádil zloděj. V přesně nezjištěné době uplynulých dvou měsíců zde ukradl pískovcovou sochu anděla s křídly vysokou 220 cm a vážící 200 kg. Hodnota sochy byla stanovena na 250 000 Kč. Majitel sochy na krádež přišel v sobotu v poledne. Po příchodu na hřbitov nestačil žasnout. Socha tyčící se nad rodinným hrobem byla pryč. Ještě týž den se proto obrátil na policii. Vzhledem k velikosti této sochy mohli občané zaregistrovat důležité skutečnosti související s její krádeží na hřbitově. Žádáme náhodné svědky, aby neprodleně zavolali na linku 158.
 

Není to však jediný případ. V uplynulých 14ti dnech zaznamenala policie na Litoměřicku i další krádeže věcí a poškození hrobů na hřbitovech. Na stejném hřbitově v Roudnici nad Labem zloděj odloupl a sebral z hrobu měděnou desku s vyobrazením Krista. Deska měla historickou hodnotu, pocházela z roku 1920. Z dalších 4 hrobů pak zmizely měděné nápisy a ozdobné součásti.
Na litoměřickém hřbitově byla odcizena z náhrobku masivní měděná deska a dvě ozdobné lampy z mědi. Při krádeži měděných částí zloděj poničil i hrob.
Na hřbitově mezi Encovany a Hrušovany ukradl lapka přímo z márnice travní sekačku, křovinořez a kanystr s benzínem.
Jeden z posledních oznámených případů je i poškození dvou starých hrobů na hřbitově v Býčkovicích. Policisté v současné době zjišťují přesnou příčinu jejich poničení.
 

Pachatelé čelí podezření z přečinů krádeže, v některých případech i z poškození cizí věci. Svým jednáním způsobili celkovou škodu 330 000 Kč.

por. Ing. Alena Romová
Litoměřice 24. 5. 2011
 

Odkazy do noveho okna

Foto pískovcové sochy na  podstavci

Foto pískovcové sochy na podstavci 

Detailní náhled

Hrob se sochou

Hrob se sochou 

Detailní náhled

Odcizená socha anděla

Odcizená socha anděla 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem