Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Policie pátrá po svědcích dopravních nehod

Policie pátrá po svědcích následujících událostí: 

S časovým odstupem téměř tří měsíců byla policistům z oddělení dopravních nehod pražského dopravního inspektorátu oznámena událost, při které utrpěla zranění devětaosmdesátiletá žena. Vše se mělo odehrát v pátek dne 5. listopadu 2010 přibližně deset minut před osmnáctou hodinou v zastávce autobusu MHD Donatellova na ulici Úvalská v Praze 10. V okamžiku, kdy starší paní vystupovala z autobusu MHD číslo 177, přivřel se jí do dveří kabát. Ve snaze se ze sevření vyprostit upadla na zem a zlomila si stehenní kost. Řidič poté pokračoval dále v jízdě, aniž by jí poskytl první pomoc. Tu jí zajistil až manželský pár, který náhodou projížděl kolem ve svém automobilu. Žena zůstala hospitalizována v nemocnici, událost po nějaké době oznámil policii její syn.
K řádnému objasnění celé věci by nyní policisté z oddělení dopravních nehod přivítali jakékoliv informace od případných svědků. Ty přijmou kdykoliv na telefonu: 974 825 703, anebo na lince tísňového volání 158.
 
V pondělí dne 14. února letošního roku přibližně dvacet minut před sedmou hodinou ráno projížděl řidič v osobním motorovém vozidle Škoda Octavia combi stříbrné metalízy s pražskou registrační značkou po ulici Lipské ve směru od Pražského okruhu k hranicím Prahy v pravém jízdním pruhu. V blízkosti sloupu veřejného osvětlení a nájezdu na ulici Lipskou ve směru z ulice Aviatické k hranicím Prahy vyjel z dosud nezjištěných příčin pravou částí vozidla vpravo na krajnici a dále vpravo na nezpevněný povrch příkopu, kde narazil přední částí vozidla do betonového kvádru nad odpadní trubkou příkopu a do svislého pilíře mostní konstrukce, kde poté zůstal s vozidlem stát. Při havárii utrpěl zranění a skončil v nemocnici, kde zůstal hospitalizován.
Vzhledem k tomu, že se policistům do současné doby nepodařilo zjistit žádné svědky této události, obracejí se na širokou veřejnost se žádostí o pomoc a spolupráci. Jakékoliv poznatky ke zmíněné dopravní nehodě přijmou kdykoliv na telefonu: 974 825 703, popřípadě na lince 158.
 
Kpt. Bc. Eva Miklíková 21.2.2011

vytisknout  e-mailem