Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Policie pátrá po zloději, který krade ve firmách

Policisté z Místního oddělení Podolí Obvodního ředitelství policie Praha IV již delší dobu pátrají po neznámém zloději, který krade věci v kancelářích různých firem.  

Policisté z tohoto oddělení zaznamenali dosud tři takové případy. První z nich se stal v době od pátku dne 13. do pondělí dne 16. srpna letošního roku v kancelářské budově v ulici Antala Staška v Praze 4. Neznámý pachatel nezjištěným způsobem bez zjevného násilí vnikl do 4. patra budovy, kde se dostal do volně přístupných kanceláří, ze kterých následně odcizil dva notebooky, data projektor, dálkový bezdotykový teploměr, několik kusů testovacích platebních karet na pohonné hmoty, stravenky, drobné bankovky různých měn, apod. Další obdobný případ se stal opět z pátku dne 20. na pondělí dne 23. srpna, kdy neznámý pachatel vnikl opět do stejné budovy. Tentokráte si ale vybral 3. patro, kde nezjištěným způsobem vnikl do uzamčené kanceláře a odcizil odsud tři notebooky. Ve třetím případě pachatel nezvaně navštívil kancelářskou budovu v Praze 4 Olbrachtově ulici. Opět nepozorovaně sem vnikl v době od pátku dne 27. do soboty dne 28. srpna a z několika kanceláří si odnesl 7 notebooků, dvě brašny na notebook a jeden projektor.
Srovnáním těchto případů došli policisté k závěru, že je má na svědomí jedna a tatáž osoba. Ve dvou případech její podobu zaznamenaly bezpečnostní kamery umístěné v prostorách zmíněných kancelářských budov. Jedná se o tmavovlasého muže ve věku mezi 40 – 45 lety, štíhlé až hubené, přibližně 180 – 185 cm vysoké postavy. V jednom případě byl oblečen do modrých džínových kalhot, tmavé košile a tmavé bundy, na nohou měl tmavě hnědé boty. Ve třech případech, které mají policisté prozatím zadokumentovány, způsobil poškozeným firmám škodu vyšší než 100 tisíc korun. Pokud by byl dopaden, hrozí mu obvinění z trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což by mohl strávit za mřížemi až pět let. Trestní sazba by se ale mohla ještě zvýšit, policisté totiž nevylučují, že podobných případů by mohl mít na svědomí daleko více.
 
Kpt. Bc. Eva Miklíková 11.10.2010
 
Odkazy do noveho okna

pachatel

pachatel  

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem