Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Policie posiluje své řady

Olomoucký kraj doplnil v roce 2013 své početní stavy o 46 nově přijatých policistů 

Krajské ředitelství policie Olomouckého kraje přijalo v roce 2013 celkem 466 žádostí o přijetí do služebního poměru. Výběr byl však prováděn i z žádostí přijatých v minulých letech, neboť ne všechny územní odbory měly v té době volná služební místa. Celkem tedy za rok 2013 byly navýšeny početní stavy na krajském ředitelství o 46 nově přijatých policistů. Policisté a policistky nastupovali ve třech etapách, vždy k prvnímu dni v měsíci dubnu, srpnu a listopadu. Na ÚO Olomouc nastoupilo 18 policistů, na ÚO Přerov 14, na ÚO Prostějov 8 a na ÚO Šumperk 6.
Všichni nově nastupující policisté byli uvedeni do služebního poměru slavnostním ceremoniálem za účasti vedení krajského ředitelství a jiných významných hostů. V doprovodu svých rodinných příslušníků si převzali rozkazy ke studijním pobytům a další profesní přípravě. Následoval krátký program, ve kterém se všichni zúčastněni mohli seznámit s činností policie.    
 
Než však naše nové kolegy potkáme ve službě, čeká je náročná odborná příprava. Základní odborná příprava (dále jen „ZOP“) probíhá podle nových předpisů platných od září 2013 v délce 12 měsíců. První část absolvují ihned po nástupu a to v téměř v měsíčním kurzu realizovaném Školícím policejním střediskem (dále jen „ŠPS“) Frýdek-Místek. Dalším působištěm nováčků se pak stane jedna z policejních škol, VPŠ a SPŠ v Holešově nebo v Brně, kde absolvují I. školní část v délce 6 měsíců. Po ukončení následuje řízená praxe v délce dvou měsíců. První měsíc SPŠ Frýdek-Místek a druhý měsíc řízené praxe vykonávají nováčci na svých kmenových útvarech. ZOP je zakončena II. školní částí v délce 3 měsíců opět v jedné z policejních škol.
 
Personalisté krajského ředitelství neplnili řady jen mateřského kraje, ale vypomohli přijetím dalších 37 nováčků pro pět krajských ředitelství. Pro Krajské ředitelství policie hl. m. Prahy přijali 24 nově přijatých policistů, pro Krajské ředitelství policie Středočeského kraje 10 a po jednom pak na Krajské ředitelství policie Pardubického kraje, Krajské ředitelství policie Zlínského kraje a Krajské ředitelství policie Jihomoravského kraje.
 
 
 
 
por. Mgr. Marie Štrbáková, DiS.
27. 1. 2014 
Odkazy do noveho okna

novačci

novačci 

Detailní náhled

novačci

novačci 

Detailní náhled

novačci

novačci 

Detailní náhled

novačci

novačci 

Detailní náhled

novačci

novačci 

Detailní náhled

novačci

novačci 

Detailní náhled

novačci

novačci 

Detailní náhled

novačci

novačci 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem