Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policie povedenou dvojici dopadla

MOST - Žena otevřela lupičům dveře a stala se jejich obětí; Dvojice lup prodala do bazaru; Ochota se nevyplácí 

Mostecká policie obvinila 29 letého muže a 32 letou ženu z Janova na Litvínovsku ze spáchání trestného činu loupeže a porušování domovní svobody ve spolupachatelství. Obvinění měli v obci Janov v pátek ráno zaklepat na dveře přízemního bytu 59 leté ženy. Obviněná mezi dveřmi po ženě požadovala vydání částky ve výši 2 tisíce korun s tím, že jí je dluží. Poškozená však obviněnou vůbec neznala a chtěla dveře od bytu zavřít. Spolupachatel vsunul mezi dveře nohu a poté bez svolení poškozené vstoupili oba do jejího bytu. V bytě pak s ženou oba různě cloumali. Obviněná v obývacím pokoji našla peněženku s více jak sedmi tisíci korunami a osobní doklady. Peněženku si vzali a poté z bytu oba utekli. Ke zranění poškozené naštěstí nedošlo. Policie případ trestného činu loupeže začala hned po oznámení vyšetřovat a po neznámých pachatelích pátrat. Podezřelou ženu i muže zadržela po několika hodinách pátrání v jedné obci na Litvínovsku u příbuzných. U podezřelých v bytě pak policisté našli i odcizenou peněženku s finanční hotovostí ve výši pěti tisíc korun a doklady poškozené. Obvinění jsou stíháni na svobodě a v případě uznání viny jim hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.

Lup skončil v bazaru
Policejní komisař mostecké policie obvinil z trestného činu krádeže vloupáním dva muže ve věku 35  a 18 let, oba z Mostu. Dvojice se měla dle výsledků šetření kriminalistů vloupat v Mostě do objektu elektrodílny. Uvnitř pak měli odcizit různé nářadí, brusku, pračku, kabely, mikrovlnou troubu a další věci, vše v celkové hodnotě 53 000 korun. Odcizené věci policisté již nenašli, ty lapkové stačili prodat do bazaru. Policie oba obviněné stíhá na svobodě.

Ochota se mu vymstila
Policisté mosteckého obvodního oddělení sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání trestného činu krádeže na osobě 26 letému muži z Mostu. Ten měl při cestě do místa svého bydliště na ulici míjet 34 letého muže, kterému právě zazvonil jeho mobil. Podezřelý se zeptal, kolik je hodin a oslovený mu ukázal mobilní telefon. Pachatel mu ho vytrhl z ruky a poté se dal na útěk. Policisté odcizený mobilní telefon již nezajistili.

Na poškozeného měl tasit nůž
Mostečtí policisté šetří ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání pokusu trestného činu ublížení na zdraví. Toho se měl dopustit 41 letý muž z Mostu. Ten měl při řešení údajného dluhu k poškozenému, tohoto napadnout v ranních hodinách u nákupního centra Kahan Mostě a k tomu měl použít nůž, kterým se pokusil bodnout poškozeného. To se mu ale nepodařilo, neboť poškozený mu měl nůž vyrazit z ruky. Ke zranění osob nedošlo. Nůž policie zajistila.

Z aut zmizela navigace i notebook
Škodu za dvacet tisíc korun utrpěl majitel osobního vozidla tovární značky VW Passat. Ten měl motorista zaparkovaný nedaleko centra města Mostu. Neznámý pachatel se mu do něj vloupal násilím ve večerních hodinách a odcizil autorádio a navigaci. Případ krádeže vloupáním šetří policisté mosteckého obvodního oddělení.
Ti také pátrají po neznámém pachateli trestného činu krádeže, který vnikl v Mostě v ulici ČSA do osobního vozu značky Chevrolet a uvnitř našel odložený notebook, který si přivlastnil. Poškozený majitel vyčíslil škodu na třicet pět tisíc korun.

Ze sklepa odnesl vánoční strom a ozdoby
Obytný dům ve čtvrti Podžatecká v Mostě navštívil o víkendu neznámý zloděj. Ten se šel podívat do suterénu domu, kde vnikl do sklepa. Tam objevil různé elektrické nářadí, které se sebou odnesl. K tomu přibral i vánoční stromek a uložené vánoční ozdoby. Poškozený majitel vyčíslil škodu na sedm tisíc korun. Případ krádeže vloupáním šetří mostecká policie.

Hlídku policie přehlížel
Silniční kontrolu řidiče osobního vozidla chtěla provést hlídka mostecké policie na ulici SNP v neděli po půlnoci. Řidič nereagoval na nápis STOP na policejním vozidle a nezastavil ani na výstražné světlo. Zastavil teprve na zvukové výstražné znamení v ulici Žatecká. Policisté pojali podezření na požití alkoholu před jízdou a řidiče podrobili dechové zkoušce, která byla pozitivní. Řidič se na výzvu policie podrobil lékařskému vyšetření a odběrům.

Ze zahrady odcizil rostliny
K neobvyklé krádeži došlo v jedné obci na Mostecku. Neznámý poberta překonal pletivo u domku a poté vnikl na soukromý pozemek. Tam odcizil zasazené okrasné stromky, keře a květiny. Zloděj poškozenému majiteli způsobil škodu ve výši sedmnácti tisíc korun. Případ krádeže a porušování domovní svobody šetří obrničtí policisté.

Kapsáři se činí
Na kapsáře narazila při nakupování v jednom mosteckém supermarketu mladá žena z Litvínova. Ta měla na rameni zavěšenou svoji kabelku a přesto byla okradena. Neznámý lapka ji připravil o dva mobilní telefony, které v kabelce měla uloženy. Poškozená žena utrpěla škodu ve výši pěti tisíc korun. Případ krádeže na osobě šetří mostečtí policisté a po pachateli krádeže mobilů pátrají.
I další žena byla okradena při nákupu. Neznámý poberta ji připravil o igelitovou tašku. V ní měla poškozená peněženku, doklady, platební karty i mobilní telefon. Poškozena odhadla škodu na  čtyři tisíc korun.
 

vytisknout  e-mailem