Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Policie převzala nová vozidla

Mikrobusy v policejním provedení byly pořízeny z projektů financovaných Evropskou unií.  

Ve středu dopoledne se v areálu dodavatele Porsche Praha Prosek uskutečnilo slavnostní předání dalších vozidel, které pomohla spolufinancovat Evropská unie. V rámci projektu „Zvýšení akceschopnosti Policie ČR při řešení mimořádných událostí“ získají policisté celkem 125 mikrobusů VW v policejním provedení. Vozidla, která postupně přebíráme, jsme pořídili za částku přesahující 141 mil. Kč, přičemž 85% hradí Evropská Unie prostřednictvím Integrovaného operačního programu z Evropského fondu pro regionální rozvoj.

„Nové mikrobusy zvýší nejen přepravní kapacitu zasahujících policistů, ale budou využívány také pro evakuaci osob ohrožených mimořádnými událostmi. Převzetí těchto vozidel je důkazem toho, že se policii dobře daří čerpat evropské finanční prostředky,“ sdělil k předání nových policejních mikrobusů policejní prezident brig. gen. Tomáš Tuhý.

Pořízením těchto vozidel byla navýšena přepravní kapacita, která bude v rámci mimořádných událostí, přírodních a technologických katastrof a havárií, využita pro přepravu zasahujících policistů a pro případnou evakuaci ohrožených osob. 

Projekt „Zvýšení akceschopnosti Policie ČR při řešení mimořádných událostí“ zahrnuje pořízení speciální techniky a vybavení, které budou provozovány na celém území České republiky ke zvýšení akceschopnosti Policie ČR v rámci IZS při prevenci, přípravě a řešení mimořádných událostí (včetně přírodních a technologických katastrof, zejm. povodní).

Fotografie si můžete prohlédnout ve fotogalerii.

12. srpna 2015
kpt. Bc. Jozef Bocán
tiskový mluvčí
Policejní prezidium ČR


 Loga IOP

vytisknout  e-mailem