Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Policie převzala nové Amaroky

Terénní vozidla určená do těžce dostupných oblastí jsme získali z projektu EU. 

Amarok
Dnes odpoledne v Porsche Praha - Prosek převzal náměstek policejního prezidenta pro ekonomiku plk. Petr Petřík osm z celkového počtu padesáti vozidel, které pomohla spolufinancovat Evropská unie. Terénní vozy Volgswagen Amarok obdrží jednotky pořádkové policie. Čtyři auta dnes převzalo Krajské ředitelství policie Jihomoravského kraje a čtyři Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje.

„Amaroky, které v těchto dnech postupně přebíráme, jsme pořídili v rámci projektu „Zvýšení akceschopnosti Policie ČR při řešení mimořádných událostí“ za více než 50 milionů korun,“ uvedl policejní prezident brig. gen. Tomáš Tuhý.

Tato vozidla s vyšší průjezdností umožní nasazení a dopravu policistů do míst postižených mimořádnou událostí, například povodní.  Budeme je tedy moct použít ve chvíli, kdy je hladina vody příliš vysoká na průjezd osobním autem, ale zároveň příliš nízká na použití člunů. Volgswageny Amaroky budeme používat také v případě poškození infrastruktury, podmáčeného nebo nezpevněného terénu, horské oblasti a nepříznivých sněhových podmínkách. Tyto vozy rovněž umožňují přepravu potřebné objemné techniky.

Vybrané technické parametry:
- Model: VW Amarok DC 2.0 TDI 4Motion
- Typ: double cab
- Výkon: 132 kW
- Pohon: 4x4
- Brodivost: 500 mm
- Počet míst: 5
- Tažné zařízení
- Zdravotnický batoh
 

Projekt „Zvýšení akceschopnosti Policie ČR při řešení mimořádných událostí“ zahrnuje pořízení speciální techniky a vybavení, které budou provozovány na celém území České republiky ke zvýšení akceschopnosti Policie ČR v rámci IZS při prevenci, přípravě a řešení mimořádných událostí (včetně přírodních a technologických katastrof).

 

 Loga IOP

 

24. září 2015
kpt. Bc. Ivana Nguyenová
tisková mluvčí
Policejní prezidium ČR

Odkazy do noveho okna

Předání VW Amarok

Předání VW Amarok 

Detailní náhled

Předání VW Amarok

Předání VW Amarok 

Detailní náhled

Předání VW Amarok

Předání VW Amarok 

Detailní náhled

Předání VW Amarok

Předání VW Amarok 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem