Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policie řešila rodinné neshody

MOST - Vykázala z bytu násilníka; Nehodný syn skončil v cele; Cyklista se těžce zranil; Řidiči se zastavilo srdce 

 Syn vnikl násilím do bytu matky

Mostečtí policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu porušování domovní svobody 21letému muži z Mostecka. Ten minulý týden krátce před 22. hodinou přišel nezván do bytu své příbuzné, kam vstoupil i bez jejího souhlasu. Využil situace, kdy vstupní dveře byly již z minulého týdne poškozené jeho přičiněním, a neuzamčené dveře silou otevřel. Uvnitř bytu pak požadoval na své matce peníze. Když ho žena vykazovala ze své domácnosti, začal podezřelý rozbíjet vybavení bytu. Poškozená z obavy před ním raději své bydliště opustila a přivolala pomoc. Policejní hlídka muže vyzvala, aby byt, kde nemá trvalé bydliště, opustil. To však muž nechtěl a začal klást aktivní odpor. Proto policie proti němu použila donucovací prostředky a muže zadržela. Muž, který byl zřejmě pod vlivem těkavé látky, byl zadržen a umístěn v policejní cele. Následující den po sdělení podezření byl muž ze zadržení propuštěn na svobodu.


 

Řidička, která bourala, skončila v policejní cele, v dechu měla alkohol

Mostecká policie v sobotu ráno šetřila nehodu, která se stala v Mostě v ulici Bělehradská. Řidička osobního vozidla tovární značky Mazda jela k ulici Moskevská, kdy při projíždění křižovatkou vjela na ochranný ostrůvek, který je v křižovatce. Ke zranění řidičky nedošlo, nevznikla ani hmotná škoda. Policisté u motoristky provedli dechovou zkoušku na alkohol, která byla opakovaně pozitivní a ukázala hodnotu vyšší jak jedno promile. Žena se podrobila lékařskému vyšetření a odběru krve ke zjištění hladiny alkoholu. Policisté 37letou řidičku zadrželi v policejní cele a ještě týž den jí sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Policii žena opustila v sobotu ve večerních hodinách.


 

Cyklista upadl na vozovku, utrpěl těžké zranění

Těžké zranění utrpěl 52letý cyklista. Ten jel na jízdním kole v pátek kolem 21. hodiny ulicí Velebudická od nákupního centra Kahan k Velebudicím, kdy na přechodu u supermarketu Interspar zatím z nezjištěných příčin upadl na vozovku. Z místa nehody byl zraněný muž převezen rychlou záchrannou službou do nemocnice. Příčina nehody je předmětem šetření dopravních policistů. Jízdní kolo poškozeného policisté zajistili.


 

Řidiči se zřejmě zastavilo srdce, narazil do lampy

Zřejmě zdravotní indispozice motoristy měla za následek dopravní nehodu, která se stala v sobotu odpoledne na třídě Budovatelů v Mostě. Řidič škodovky poblíž Prioru vlivem zdravotního stavu narazil do lampy veřejného osvětlení. Z místa nehody lehce zraněného řidiče odvezla sanita. Požití alkoholu policie u řidiče nezjistila. Na vozidle vznikla škoda ve výši 60 tisíc korun, poškozena byla i lampa. Dopravní nehodu šetří mostecká dopravní policie. Havarované vozidlo bylo zajištěno příbuznými.


 

Zloděj ukradl ze zahrady sekačku za 10 tisíc

Neznámý pachatel v noci o víkendu navštívil rodinný domek v Litvínově. Na pozemek se dostal přes plot. Zahradu řádně prohledal a sháněl, co by odcizil. Do oka mu padla volně odložená sekačka v hodnotě 10 tisíc korun. Tu s sebou odnesl. Poškozený majitel krádež ohlásil litvínovským policistům, kteří případ spáchaný neznámým pachatelem nyní vyšetřují.


 

Z auta lapka odnesl pneumatiky, stan i autorádio

Krádež věcí z vozidla odhalil v sobotu dopoledne majitel osobního vozu značky Renault. Neznámý pachatel do auta vnikl násilím v ulici poblíž mosteckého kina Kosmos. Z vozu odcizil zabudované autorádio a podíval se i do kufru. Tam našel pneumatiky, stan a nářadí. Majitel automobilu vyčíslil škodu na částku 27 tisíc korun a krádež vloupáním oznámil mostecké policii.


 

Policisté agresora vykázali z bytu

Mostečtí policisté v sobotu v podvečer zakročovali v jednom mosteckém bytě, kde mělo dojít k domácímu násilí. Po příjezdu na místo hlídka policistů šetřením zjistila, že ve společné domácnosti měl napadnout muž svoji partnerku. Jeho jednání zřejmě ovlivnil i vypitý alkohol. Muž měl ženu udeřit, křičet na ni a vyhazovat ji z domova. Následně začal ničit zařízení a vybavení bytu. Šetřením policistů vyšlo najevo, že k napadení ženy nedošlo poprvé. Již loni byla žena obětí nevhodného jednání svého muže, ale nic nikam nehlásila. Agresor byl zajištěn a umístěn v policejní cele. Na druhý den policisté na základě zjištěných skutečností s ohledem na předcházející útoky a vyhodnocení rizik muže vykázali ze společné domácnosti na dobu deseti dnů. Násilnou i ohroženou osobu muži v uniformách poučili o jejich právech a povinnostech vyplývajících z institutu vykázání.


 

Zloděj okradl chodce v centru města

Neznámý pachatel si koncem minulého týdne přivlastnil cizí peníze a cizí osobní doklady. V Mostě na trase mezi budovou Komesu a poštou v ulici Moskevská odcizil v odpoledních hodinách mladíkovi z Mostu peněženku z batohu, který měl poškozený na rameni. Lapka poškozenému Mostečanovi způsobil hmotnou škodu vyšší jak čtyři tisíce korun. Případem přečinu krádeže na osobě se zabývají mostečtí policisté.


 


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 18. června 2012


 

vytisknout  e-mailem