Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Policie SRN požádala českou policii o spolupráci

RYCHNOVSKO - Policisté několika krajů pátrali po pohřešovaném mladíkovi.  

V pondělí 16. 6. 2014 krátce po 23. hodině policie SRN předala žádost české policii o spolupráci v pátrání po pohřešovaném 19letém mladíkovi se sebevražednými sklony. Měl odjet na motocyklu a doma zanechal dopis na rozloučenou.
 
První poznatky k jeho pohybu na našem území vedly k hraničnímu přechodu Folmava. Od této chvíle se rozjela rozsáhlá pátrací akce.  Do uvedené lokality byl vyslán psovod, do pátrání se zapojily policejní hlídky z Plzeňského kraje a pro případ potřeby byl přistaven vrtulník.
Mladík měl u sebe mobilní telefon, který však průběžně vypínal, nebo hovory odmítal. Zhruba po třech hodinách, kdy mezi sebou intenzivně komunikovali operační střediska krajů, byl zjištěn jeho pravděpodobný pohyb na Královéhradecku v okruhu Opočno, Dobruška, Bohuslavice a České Meziříčí. Ke spolupráci byla přizvána obvodní oddělení z Dobrušky, Týniště nad Orlicí, z Nového Města nad Metují a České Skalice. V pět hodin ráno policisté pohřešovaného mladíka nalezli u autobusové zastávky mezi Bohuslavicemi a Opočnem. Neměl u sebe doklady ani motocykl. Známky zranění nejevil, přesto na místo přijela rychlá záchranná služba, která mladíka převezla do nemocnice. Od německé policie bylo zjištěno, že mladíkovo jednání je ovlivněno pravděpodobně návykovými látkami.
 
Policisté informace o zadržení pohřešovaného předali německé policii, která kontaktovala rodinu. Za úspěšné vypátrání německá policie vyjádřila poděkování.
(ilustrační foto PČR)
Libuše Holá
17. 6. 2014, 12:00

vytisknout  e-mailem