Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policie stále nezná oběšence

MOST - Byl nalezen v roce 2006, odborníci z krim. ústavu vytvořili jeho pravděpodobnou podobu 

 Mostečtí policisté se obrací na veřejnost a žádají ji o pomoc při pátrání po totožnosti neznámého muže. Ten byl nalezen již v srpnu roku 2006 oběšený v lesním porostu mezi obcemi Nová Ves v Horách a Hora Svaté Kateřiny. Muže tam tehdy objevil náhodný občan poblíž hájovny Červená Jáma. Vzhledem k tomu, že neznámý muž byl v místě několik měsíců, neměla policie žádný popis jeho obličeje. To byl úkol pro specialisty kriminalistického ústavu, kteří vytvořili rekonstrukci přibližné podoby mrtvého muže neznámé totožnosti. Stáří muže policisté odhadli na 55 let, výšku na 168 cm, měl štíhlou postavu. V horní čelisti mu chyběly zuby, a v minulosti si zlomil 9. žebro na pravé straně. V době nálezu měl muž na sobě modrou mikinu s nápisem SPORT bílé barvy na prsou, lemovaným červenými pruhy. Další oblečení tvořily rifle s nášivkou InWear, pod kalhoty měl muž modré tepláky, zimní boty hnědé barvy nad kotníky velikosti 38 se světlou plastovou podešví, pletená polokošile s dlouhými rukávy na tři knoflíčky s nápisem Yasan.


 FOTO: viz dole

 

POZOR NA ZLODĚJE

Policisté se opět zaměřili na osvětu Mostečanů. V centru města je ve čtvrtek odpoledne upozorňovali na rizika spojená s nepozorností při nakládání s vlastním majetkem. Tato cílená preventivní akce byla varováním před kapesními zloději. Policisté oslovovali zejména ty, kteří sami zvyšují kapsářům šance – v podobě rozepnuté kabelky, volně odložených věcí nebo batohu na zádech. Občané si připomenuli rady, jak se chránit proti zlodějům. Kromě toho od policistů obdrželi preventivní materiál s varováním. Jednalo se o žetony do nákupních vozíků a letáky s radami. Tento preventivní materiál mostecká policie získala díky finanční podpoře mosteckého magistrátu.


 

Měděné trubky znehodnotili a zpeněžili ve sběrně

Litvínovští policisté odhalili pachatele, kteří se v jedné litvínovské firmě dopustili loni krádeže kovového materiálu. Dva muži ve věku 22 let, oba z Litvínovska vnikli na pozemek a tam u odstaveného nákladního automobilu rozřízli plachtu. Poté se dostali do nákladního prostoru, ze kterého odcizili celkem 17 kusů třímetrových měděných trubek a 12 kusů podokapních žlabů z titanu. Část lupu v hodnotě 4 600 korun odnesli domů, trubky rozlámali a pak je odnesli do sběrny. Druhou část již odnést nestačili, na místě činu ji při ohledání objevili strážci zákona. Policisté pachatelům sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže vloupáním ve spolupachatelství.


 

Nehod bylo loni více, umřeli tři lidé

V loňském roce se na silnicích mosteckého regionu stalo více nehod, než předloni. Došlo však k poklesu následků na zdraví i hmotných škod. V roce 2011 policejní statistika dokládá 853 dopravních nehod, což je o 63 více než v roce 2010. Zemřely 3 osoby, což je o jednu méně než v předloňském roce. Snížil se počet těžce zraněných z deseti na tři. I u lehkých zranění došlo k poklesu ze 173 na 160. Hmotné škody poklesly o více jak půl milionů na 36 600 tisíc korun. Nejčastější příčinou nehod byl nesprávný způsob jízdy, tradičně nepřiměřená rychlost a nedání přednosti v jízdě. Pod vlivem alkoholu bylo 36 motoristů. Ke srážce s chodcem došlo v 35 případech, u 46 nehod se řidiči střetli se zvěří. K nejčernějším dnům na silnicích patřilo pondělí, nejvíce nehod se stalo mezi 16. a 18. hodinou. Celkem 24 účastníkům policisté naměřili více jak 1,5 promile alkoholu v dechu a tři viníci užili před jízdou drogu. V obci řidiči havarovali 621krát, mimo obec policisté vyjížděli k 241 havárii.


 

Šel krást do bytu, ten byl však prázdný, jinde ale uspěl

Policejní komisař obvinil z přečinů porušování domovní svobody a krádeže 39letého muže z Litvínova. Koncem roku měl muž vniknout do neobydleného bytu v Janově, když násilím překonal dveře. Z bytu nic neodcizil, ale na dveřích zanechal škodu ve výši 9 000 korun. Pachatel má na svědomí i krádež v bytě. V Litvínově vnikl oknem do přízemního bytu a z něj odcizil notebook, mobilní telefon, fotoaparát, finanční hotovost, třináct lahví různého alkoholu a cukrovinky. Poškozený majitel vyčíslil škodu na jedenáct tisíc korun. Kde lup skončil, kriminalisté nezjistili. Lapka chtěl krást i na pozemku rodinného domu, kde hledal železný šrot. U přístavku si všiml klíčů v zámku a dostal se tak bez překážky do dílny. Než stačil něco ukrást, tak se spustil alarm a zloděj raději rychle zmizel. Daleko se však nedostal. Na zahradě ho potkal sám majiteli, a i když pachatel muži tvrdil, že hledá lékaře, nakonec skončil na policejním oddělení. Obviněný muž je stíhán na svobodě.


 

Neměla na boty, tak je ukradla

Mostecká policie stíhá pro přečin krádeže 33letou ženu z Mostu. Ta se měla loni v prosinci dopustit krádeže obuvi v jedné mostecké prodejně. V obchodě hned zamířila do oddělení dětské obuvi a tam si vybrala dětské zimní boty v hodnotě 1 199 korun. Mezi regály je ukryla do kabelky a pak vyšla z prodejny. I když chtěla ošálit bezpečnostní rám prodejny zásahem do obuvi, ten se po jejím průchodu rozezvučel. Pracovník ostrahy ženu zadržel a poté předal přivolané policii. Ta zjistila, že žena byla loni odsouzena za krádež podmíněným trestem. Lup byl zajištěn a vrácen zpět prodejně.


 

Nechtěli za mříže

Dva muži nenastoupili do výkonu trestu odnětí svobody. A to i přesto, že si osobně převzali výzvy od soudu k nastoupení. Mostečtí policisté na základě šetření dvěma mužům ve věku 40 a 62 let z Mostu sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.


 

Z kůlny zmizela sekačka

Hamerští policisté pátrají po neznámém zloději, který se zřejmě tento týden vloupal do kůlny u obytného domu. Lapka se dovnitř dostal za použití násilí a z kůlny si odnesl benzínovou motorovou sekačku v hodnotě tři tisíce korun. Další věci lapka nechal bez povšimnutí.


 

Zloděj okradl v nemocnici pět pacientů

Nepříjemné překvapení připravil pacientům mostecké nemocnice neznámý zloděj. Včera se bez povšimnutí dostal v odpoledních hodinách na pokoj a tam čtyřem hospitalizovaným mužům odcizil jejich peněženky s osobními doklady, platebními kartami a mobilní telefony. Zloděj zavítal i na dámský pokoj jiného oddělení a ze stolu ukradl peněženku. Poškození vyčíslili hmotnou škodu na osm tisíc korun. Případem krádeže se zabývají mostečtí policisté.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 13. ledna 2012


 

Odkazy do noveho okna

neznámý muž  Nová Ves

neznámý muž Nová Ves 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem