Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policie stíhá krkavčí otce

LOUNY - Na své děti se jim nechce platit... 

Velké dluhy na výživném má 37letý muž z Moravy. Ten pravidelně neplatil na své dvě dcery již od konce roku 2005. Vyjma několika měsíců, kdy peníze poslal, nedbal na rozsudek Okresního soudu v Lounech a dluh mu postupně narůstal. Matce, která žije s dětmi na Podbořansku, finančně pomáhal na zajištění potřeb nezletilých dětí tamní městský úřad, neboť neměla dostatek finančních prostředků. Krkavčí otec tedy nedluží peníze jen matce dětí, ale také zmíněnému úřadu. Celková dlužná částka se vyšplhala až na 185 000 Kč. Uvedeného jednání se dotyčný dopustil i přesto, že již byl za stejný trestný čin v posledních třech letech odsouzen. Nyní je opět stíhán pro trestný čin zanedbání povinné výživy, za což mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

Další krkavčí otec neplatí na svoji nezletilou dceru od června roku 2009. Vyživovací povinnost si neplní i přesto, že ji má stanovenou rozsudkem Okresního soudu v Lounech. Matce, která žije s dítětem na Žatecku, již dluží 31 500 Kč. V minulých dnech jej proto policejní komisař obvinil z trestného činu zanedbání povinné výživy. Obviněnému Žatečanovi hrozí podle trestního zákoníku až dvouletý pobyt za mřížemi.

Z dílny zmizely věci za desítky tisíc korun

Objekt jednoho domu v rekonstrukci v Dobříčanech na Žatecku se v minulých dnech stal terčem zloděje. Ze středy na čtvrtek vnikl do přilehlé dílny domu a následně odcizil různé elektrické nářadí, gumový člun, plastová okna, vozík, hliníkový žebřík a další věci. Způsobená škoda byla odhadnuta na 34 970 Kč. Policisté případ šetří jako trestný čin krádeže, po pachateli pátrají.

Z učebny se ztratil notebook

Lounským policistům byla v minulých dnech nahlášena krádež notebooku zn. HPC, který zmizel z volně přístupné učebny jedné střední školy v Lounech. Poškozená škola škodu vyčíslila na 24 tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a po pachateli pátrají.

Další zprávy vyjdou v úterý 5. dubna 2011.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 1. dubna 2011

vytisknout  e-mailem