Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policie stíhá třináct dealerů drog

MOST - Tým mosteckých kriminalistů opět úspěšný; Spíš než o závody, se zajímal o boxy závodníků; Brigádnice kradla maso. 

 Policie v Mostě obvinila 13 dealerů drog, tři poslal soud do vazby

Mostecká policie obvinila během měsíce třináct osob z trestných činů týkajících se drogové problematiky. Mostecký tým kriminalistů zabývající se odhalováním trestné činnosti na úseku drog se dlouhodobě řadí mezi nejlepší skupiny v rámci kraje. Kriminalisté stíhají ze zvlášť závažného zločinu tři osoby, z přečinu deset osob. Z toho počtu se stíhají čtyři ženy a u tří osob policie navrhla vazbu, soud ji nakonec uvalil. Nejstarší mezi obviněnými je 54letá žena, nejmladšími jsou dva 23letí muži. Všichni se zabývali distribucí drog na Mostecku.

 

Ze zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy čelí obvinění 39letá žena z Mostu, která měla v Mostě letos prodávat ve více jak stovce případů drogu pervitin. Zájemcům obviněná látku prodávala za různé částky v rozmezí od 300 do 500 korun. Policie podala podnět na vazbu. Hrozí jí až desetiletý trest vězení. Mostečan ve věku 41 let drogu vyráběl v sklepním prostoru jednoho obytného domu za pomocí různých chemikálií a předmětů. Tohoto jednání, za které může být omezen na svobodě až deset let, se dopustil i přesto, že za podobný případ byl již odsouzen. Vyšetřovatel podal podnět na vazební stíhání. Stejný trest může soud uložit za zločin i 42letému muži z Mostu. Ten opravdu čile s drogou obchodoval a podle policie v několika stovkách případů prodával drogu pervitin narkomanům na Mostecku. Policie dala podnět na uvalení vazby.

Za přečin je stíhána 31letá Mostečanka, která po dobu tří let hojně zásobovala toxikomany stejnou drogou. I ona drogu prodávala. V případě potrestání může očekávat až pět let odnětí svobody. Stejným trestem může být potrestán 30letý muž z Lounska, který v Mostě obstarával a následně předával za úhradu návykovou látku pervitin. Prodejem psychotropních látek si přilepšoval další obviněný 23letý muž z Mostu, který je stíhán pro přečin na svobodě. Za přečin je vyšetřován i 30letý muž z Litvínova, který poskytoval zdarma pervitin jedné osobě. Drogu pervitin někdy prodával, jindy ji dával zadarmo v několika případech další 23letý muž z Mostu. I on čelí obvinění z přečinu, za který hrozí trest ve výši pěti let. Koncem srpna policie v Mostě zahájila stíhání dvou mužů ve věku 24 a 26 let, kteří se zabývali distribucí a prodejem pervitinu na Mostecku.

V září policie obvinila z přečinu dvě ženy ve věku 54 a 35 let. Starší prodávala pervitin, mladší se orientovala na obstarání a prodej subutexu. Kriminalisté zjistili, že žena měla prodat tento přípravek nejméně ve 150 případech za finanční částku 200 korun. Subutex prodávala již od roku 2010 do současnosti. Zatím posledním obviněným je 30letý Litvínovan, který nejméně ve 150 případech kšeftoval se subutexem. Je stíhán za přečin na svobodě.


 

Seniorku připravil lupič o důchod před domem, policie hledá svědky

Mostečtí kriminalisté pátrají po pachateli zločinu loupeže a hledají svědky události. Ta se stala v Mostě v pátek 6. září 2013 v ulici Jaroslava Vrchlického. Seniorka krátce po 13. hodině přicházela z nákupu k domu čp. 2779, kde bydlí. Když odemykala vchodové dveře, přiběhl k ní neznámý muž, který jí chytil za tašku, kterou žena držela v ruce a trhnul s ní takovou intenzitou, že žena upadla na zem. Poté muž běžel přes park směrem do ulice Budovatelů. Poškozená začala volat o pomoc, kdy k ní přišla neznámá žena, která přivolala Policii ČR. Napadená utrpěla zranění, se kterým byla převezena do nemocnice. Zloděj ženě odcizil peníze, které krátce před napadením inkasovala od poštovní doručovatelky a poté zašla do blízké prodejny nakoupit. Podle popisu byl muž vysoký asi 150 cm, měl šedé kalhoty a volnou bundu šedé barvy s kapucí, kterou měl na hlavě. Během loupeže nemluvil. Policisté žádají svědky události a také ženu, která pomohla napadené seniorce, aby se přihlásili na mostecké policii nebo zavolali přímo na linku tísňového volání 158.


 

Mostečan na autodromu okradl tým cizinců

Na policii v Mostě skončil 36letý muž z Mostu, který měl odcizit eura v boxu na mosteckém autodromu. Mostečan v pátek odpoledne při závodech motocyklů vstoupil do otevřeného boxu, kde měl odcizit z příručního trezoru přes tisíc eur. Odcházejícího muže si však všiml člen jednoho zahraničního týmu a šel ihned zkontrolovat trezor, který byl prázdný. Cizinec neznámého ještě stačil zahlédnout a šel za ním, aby ho zadržel. Ten mu odcizené peníze vrátil. Podezřelého muže cizinci zadrželi až do příjezdu policie. Mostecká policie Mostečanovi sdělila podezření ze spáchání přečinu krádeže. Peníze v hodnotě 34 tisíc korun byly vráceny zpět poškozeným.


 

Lapka ukradl dvacet ovcí, jednu zranil šípem

Mostecká policie vyšetřuje krádež zemědělských zvířat. U obce Chrámce na Mostecku neznámý pachatel vnikl na oplocený soukromý pozemek a odcizil z něj devět kusů ovcí. Krádež zvěře poškozený majitel odhalil v pátek a objevil navíc u jedné ovce i šíp, který mělo zvíře zapíchnuté v srsti u oka. Chovatel ovcí vyčíslil způsobenou škodu na částku 20 tisíc korun a krádež oznámil obrnickým policistům.


 

Brigádnice během směny vzala maso a pečivo

Nepoctivě se zachovala minulý týden jedna žena, která v mosteckém supermarketu pracovala jako brigádnice. Odcizila různé potraviny, které uložila do pytlů na odpadky a tyto pak vynesla z obchodu, kdy je uložila do zavazadlového prostoru svého vozidla, které stálo zaparkované na parkovišti poblíž objektu. Když žena zjistila, že její krádež se zřejmě provalila, vyběhla z budovy a dva pytle ze svého vozu vyndala a vhodila je do popelnice. Když se chystala zbavit dalších pytlů, byla zadržena pracovníky ostrahy. Následnou kontrolou obsahu pytlů bylo zjištěno, že se v nich nachází kuřecí a králičí maso, pečivo, hrnce a další věci, vše v celkové hodnotě 5 600 korun. Policie v Mostě 48leté ženě sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže.


 

Zloděj z výlohy odnesl počítač

Neznámý lapka minulý týden v pozdně noční době poškodil výlohu u jedné litvínovské prodejny s elektronikou. Poberta do výlohy hodil kus betonu a poté z výlohy odcizil notebook v hodnotě 13 000 korun. Další škodu ve výši 23 tisíc korun způsobil rozbitím skleněné výplně. Případ krádeže vloupáním a poškození cizí věci nyní vyšetřují policisté obvodního oddělení v Litvínově.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 16. září 2013


 


 

vytisknout  e-mailem