Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policie v mateřské škole

Dopoledne strávily děti s policisty 

MŠ Janov  

Středeční  dopoledne patřili policisté dětem z Mateřské školy Janov.

 

Nejdříve si při besedě povídali o policejní práci,  nebezpečných situacích a nástrahách běžného života, se kterými se mohou setkat ať už doma, nebo na ulici mezi cizími lidmi. Nebylo opomenuto ani varování před  úrazy  spojenými s jízdou na kole, nebo ve vozidle. Všechny děti  ukázaly, že dobře znají důležitost cyklistické helmy i dětské autosedačky. Věděly, jak se zachovat v situaci, kdy se ztratí rodičům ve velkém obchodě,  odhadly i nebezpečí spojené s komunikací s cizími lidmi,  dobře popsaly nebezpečné věci, které se vyskutují  v jejich  každodenním prostředí a  správně popsaly i svoje chování v silničním provozu.

MŠ Janov 1

 

Aby si "na vlastní  kůži" zkusily hledat zloděje, připravila pro ně preventivně informační skupina praktickou hru. Děti samostatně, převlečení za policisty, hledaly po třídě ukryté figury zlodějů. Je nutné dodat, že se stoprocentní úspěšností je předaly do rukou zákona. 

 

V další části dopoledne dorazil k dětem policista z obvodního oddělení Hrádek se služebním vozem v nových policejních barvách. Nejdříve si děti zkusily překřičet policejní sirény a pak přišla na řadu prohlídka celého vozu i jeho vybavení, včetně neprůstřelné vesty. V tomto případě skoro všechny děti využily příležitost a vyzkoušely si ji.  Ani před tímto policistou se děti  nenechaly zahambit a správně reagovaly na otázky ohledně správného chování na silnici v situaci, kdy  se potkají s houkajícími vozidly záchranných složek.

Za svoji snahu, znalosti a poslušnost byly děti závěrem  odměněny policejními omalovánkami a samolepkami.

 

 

 

 

 

 

vytisknout  e-mailem