Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policie zloděje dopadla hned po činu

MOST - Tři mladíci vykradli auto; Známost z internetu skončila zklamáním + další info 

Přímo na místě činu byla dopadena trojice zlodějíčků. Mladíci, dva osmnáctiletí a jeden o rok starší, se v noci vydali na lup. Předtím už měli vytipované vozidlo značky Toyota. Práci si řádně rozdělili, jeden rozbil okénko a vlezl do auta, další dva hlídali a pomáhali s kradenými věcmi. Část lupu si ještě stihli schovat do nedalekého bytu příbuzné jednoho z pachatelů. Potom už věci nabraly rychlý spád. Na místo dorazila přivolaná policejní hlídka. Mladíci se dali na útěk a rychle se ukryli. Ne nadlouho. Jednoho policisté zadrželi venku, kde si lehl na zem, další byl dopaden v přízemí domu a třetí v bytě. Lapkové i s kradenými věcmi putovali na policii. Tam si převzali obvinění ze spáchání přečinů krádež vloupáním a poškození cizí věci. Nejstarší z povedeného trojlístku navíc není v kriminální minulosti žádným nováčkem, soud nad ním v roce 2008 kvůli majetkovému deliktu vynesl verdikt. Ukradený majetek v hodnotě 25 tisíc korun bude vrácen poškozenému. Jedná se o panel od autorádia, pouzdro s objektivem a další věci. Poničením auta se škoda navýšila o dalších 10 tisíc korun. Na případu policie nadále pracuje. Obvinění jsou stíháni na svobodě.

 

Známost z internetu skončila zklamáním

Policejním šetřením skončila známost přes internet. Poškozenou byla v tomto případě Mostečanka. Žena se vloni seznámila prostřednictvím sociální sítě s jedním mužem. Nějakou dobu si pouze dopisovali. Zanedlouho svého virtuálního přítele navštívila v bytě v Mostě a také ho pozvala k sobě domů. Nový známý se zpočátku jevil celkem dobře. Když bylo něco potřeba zařídit, nebyl problém. Většinou v tom ale figuroval určitý finanční obnos. Mostečanka však byla přesvědčena, že peníze putovaly, tak kam měly. Náhle se jí začaly ztrácet bankovky přímo z bytu. Na to konto pojala podezření a ověřila si, zda má zařízené určité věci, které si vzal na starost její přítel. Tím se dočkala jen hořkého zklamání. Celá věc nakonec skončila na policii. Policisté již 36letému muži z Litvínovska sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže. K tomu ještě zjistili, že se na šikmou plochu nedostal poprvé. V posledních třech letech byl za majetkovou kriminalitu odsouzen. Mostečance vznikla téměř osmitisícová škoda. Případ šetří ve zkráceném přípravném řízení mostecké obvodní oddělení.


 

Rozbil okna u stodoly

Zcela nevhodný způsob řešení mezilidských vztahů zvolil 43letý muž. Policisté ho viní z rozbití deseti skleněných tabulí stodoly na pozemku sousedů v jedné obci na Mostecku. K ničení cizího majetku měl použít žebřík. Škoda byla vyčíslena na téměř 6.500 korun. Muž si od obrnických policistů převzal sdělení podezření ze spáchání přečinů porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Celá věc byla šetřena ve zkráceném přípravném řízení, policie nyní případ předala státnímu zástupci.


 

Zmizel přívěsný vozík

Přívěsný vozík zmizel z pozemku u domu na Mostecku. Na svědomí to má kdosi neznámý, který si tak přišel k majetku v hodnotě sedmi tisíc korun. Policie po pachateli a zmizelé věci pátrá. Šetřením se zabývá oddělení v Obrnicích.


 

Zloděj ukradl svářečku

Krádež svářečky šetří obrničtí policisté. Neznámý zloděj po rozstříhání pletiva vnikl na cizí pozemek a zamířil do nezajištěné kůlny. Po jeho návštěvě poškozený postrádá věc za 4 tisíce korun. Poničením plotu se částka navýšila o pětistovku.


 

Ze stavby zmizel rozvaděč a zábradlí

Ani přítomnost pracovníků na stavbě neodradila neznámého lapku od krádeže. Ten má na svědomí zmizení rozvaděče a kovového zábradlí. Pozemek stavby v Mostě byl navíc oplocený. Případem se nyní zabývá obvodní oddělení. Policisté věc šetří jako přečin krádeže.


 

Lehce si dopomohl k peněžence

K peněžence si lehce dopomohl neznámý nenechavec. Pro cizí majetek si sáhl do kabelky volně zavěšené na židli v litvínovské restauraci. Tím se obohatil věcmi za 3.700 korun. V peněžence byly doklady, platební karty a finanční hotovost. Případem se zabývá litvínovské obvodní oddělení. Skutek policie šetří jako přečin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.


 

Kradl v šatně školy

Dva páry bot zmizely ze šatny mostecké školy. Na svědomí to má neznámý zlodějíček. Vloupal se tam a potom odcházel se sportovní obuví za 2.700 korun. Policie po pachateli pátrá. Případem se zabývá mostecké obvodní oddělení.


 

por. Alena Bartošová

V Mostě, 30. května 2011


 

vytisknout  e-mailem