Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Policii České republiky vede první náměstek policejního prezidenta

Přímý výkon služby, rozpočet i celková stabilita sboru 

První náměstek policejního prezidenta plk. Mgr. Bc. Tomáš Tuhý, jakožto statutární zástupce policejního prezidenta, dnem 1. března 2014 převzal vedení Policie České republiky poté, co pozici policejního prezidenta k poslednímu únorovému dni opustil plk. Mgr. Petr Lessy.

Plk. Tuhý chce během následujícího provizorního období, po které z pozice prvního náměstka povede Policii České republiky, udržet ve sboru především stabilitu. „Velice důležité je zachování kontinuity ve směřování Policie České republiky a navázání na práci, která se zde udála za poslední rok a posun celé policie směrem dopředu. Nedílnou součástí této snahy jsou i jednání uvnitř sboru, a to včetně jednání s odbory,“ uvedl náměstek Tuhý.

Mezi další priority, které si současné vedení Policie České republiky stanovilo, můžeme zařadit i stabilizaci policie jak po stránce rozpočtu, tak v oblasti personální. První náměstek Tuhý však v tuto chvíli neplánuje žádné razantní změny na útvarech. „ Po dobu mého provizorního mandátu nepředpokládám, že budu v této oblasti činit nějaké zásadní kroky, v současnosti je pouze vyhlášeno výběrové řízení na pozici náměstka policejního prezidenta pro ekonomiku,“ dodává. Vyřešit však chce plk. Tuhý v brzké době i situaci na postu náměstka policejního prezidenta pro SKPV.

Prioritou na delší časové období pak zůstává zlepšení podmínek pro práci policistů v přímém výkonu služby tak, aby Policie České republiky i nadále zodpovědně plnila veškeré své úkoly.

3. března 2014
por. Bc. Jozef Bocán
tiskový mluvčí, Policejní prezidium ČR    

vytisknout  e-mailem