Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Policii zastavit nehodlal

BLANSKO-VYŠKOV: Motorkáře, který měl zákaz řízení, zastavily mobilní zábrany. 

    Zastavovací terč v rukou policisty signalizující čtyřiatřicetiletému muži na motocyklu, aby zastavil a podrobil se policejní kontrole, jakoby neexistoval. Motocyklista sice u policisty přibrzdil, následně jej ale objel a začal ujíždět. Ne však daleko, netušil totiž, že na silnici v blízkosti Blanska je připravena další hlídka s mobilními zábranami, která jej dál jet už nenechala.

   Velmi brzy se také ukázalo, proč se motorkář rozhodl riskovat a i za cenu ohrožení ostatních účastníků silničního provozu začal policistům ujíždět. Za řidítka svého stroje totiž usedl i přesto, že má zákaz řízení všech motorových vozidel až do května příštího roku. Navíc měl na motocyklu propadlou technickou kontrolu. Muž je tak nyní podezřelý ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí.

   Kromě tohoto muže policisté ve středu 7. srpna v odpoledních a podvečerních hodinách při dopravně bezpečnostní akci zkontrolovali dalších 77 řidičů motocyklů, u nichž odhalili celkem 12 přestupků. Ve dvou případech motorkáři jeli příliš rychle, jednou motocyklista předjížděl v místě, kde je to zakázáno. Další tři motorkáři vyjeli na motocyklech, které byly ve špatném technickém stavu, například měli ojeté pneumatiky. Policisté řešili také to, že si motocyklista s sebou na vyjížďku nevzal řidičské oprávnění a podobně. Celkem tedy byly uloženy blokové pokuty ve výši přes 5 tisíc korun.

   por. Mgr. Iva Šebková, 8.8.2013

Odkazy do noveho okna

Kontroly motocyklů1

Kontroly motocyklů1 

Detailní náhled

Kontroly motocyklů2

Kontroly motocyklů2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem