Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Políčili si na drahou obuv

MOST - Policie jim plán překazila; Lupiči skončili ve vazbě; Zloději vykáceli přes sto stromů 

 Povedený řidič kamionu chtěl se svým kolegou ukrást sportovní boty za šest tisíc korun

Mostečtí policisté obvinili z přečinu zpronevěry 36letého muže z Teplic a z přečinu pokusu krádeže dva muže ve věku 37 a 19 let z Mostecka. Tepličan jel v měsíci záři s kamionem z ciziny, odkud vezl náklad se sportovní obuví. Projížděl Mosteckem, kde v jedné obci bydlí jeho kolega ze stejné firmy. S ním se domluvili na tom, že se pokusí z nákladu, který byl zaplombován, odcizit sportovní obuv. To se jim sice skoro podařilo, ale v momentě, kdy z nákladního prostoru vytáhli dvě krabice s botami značky Niké v hodnotě 6 380 korun, zastavil náhle u viaduktu u Obrnic policejní vůz a povedenou trojici zaskočil. Osádka policejního vozu jela právě kolem a odstavený kamion na polní cestě se jí zdál podezřelý. Jak se ukázalo, intuice policistů byla správná. Obvinění muži jsou stíháni na svobodě.


 

Oknem vlezli do bytu, hledali peníze a to za přítomnosti obyvatel bytu

V jednom mosteckém bytě se minulý týden odehrála loupež podobná scéně z detektivního seriálu. Po 18. hodině přes pootevřené okno vnikli do přízemního bytu tři neznámí muži, kteří si tam přišli pro peníze. V bytě byla 64letá žena a její 72letý druh. Už leželi v pokoji a měli zhasnuto. Muži měli na hlavách kapuce a kšiltovky a v bytě si svítili baterkami. Poté měli prohledávat skříně a šuplíky a hledat peníze. Přitom měli dvojici vyhrožovat zabitím, pokud peníze nenajdou. Žena křičela o pomoc a jeden z trojice ji hodil hlavou na skříň a způsobil jí zranění. Lupiči z bytu odcizili různé drogistické výrobky, mužovu bundu, bižutérii, hodinky, sošky a další věci. Hodily se jim i rodné listy obou osob. Lup dali do igelitky a stejnou cestou odešli. Obyvatelé bytu byli příchodem neznámých mužů vystrašeni a báli se svůj domov opustit. Povedený trojlístek se však do bytu ani ne do hodiny opětovně vrátil a znovu ho prohledával. Zda při druhé návštěvě něco odcizil, zatím nebylo zjištěno. Neznámá trojice nakonec skončila v rukou policie. Náhodní svědci, kteří šli kolem domu, si všimli mužů, kteří lezou do okna a následně z něj po chvíli vylézají a okamžitě informovali policii. Ta byla v mžiku na místě a trojici zadržela. Policejní komisař muže ve věku 23, 38 a 45 let v pátek obvinil ze zločinu loupeže ve spolupachatelství a z přečinu porušování domovní svobody. Nejmladší muž byl po obvinění propuštěn, dva starší byli vzati soudem do vazby. Oba byli již za loupeže trestáni.


 

Nezvládl zatáčku a skončil ve stromu

Nárazem do stromu skončila jízda řidiče osobního vozidla tovární značky Škoda. Motorista jel včera dopoledne ulicí Loupnická v Litvínově a poblíž zahradní kolonie při projíždění zatáčky nezvládl řízení svého vozidla, vyjel vpravo mimo komunikaci a následně narazil do stromu. Při nárazu utrpěl zranění spolujezdec, který seděl na předním sedadle. Rozsah zranění zatím nebyl lékaři upřesněn. Policisté u řidiče na místě nehody provedli dechovou zkoušku na alkohol, která byla negativní. Na vozidle a na stromu vznikla hmotná škoda ve výši 10 000 korun.


 

Zatímco sportoval, přišel o mobil

Neznámý pachatel si pořídil nový mobilní telefon. Nekoupil ho však v prodejně, nýbrž ho včera odpoledne odcizil z kalhot v šatně sportovců na jednom sportovišti v Mostě. Poškozený majitel vyčíslil hmotnou škodu na částku 7 000 korun a krádež telefonu oznámil mosteckým policistům.


 

Nová omítka má nechtěnou ozdobu

Neznámý poberta tento týden v jedné mostecké ulici poblíž centra města Mostu pomaloval červenou barvu omítku nově opraveného panelového domu. Policii to oznámil zástupce bytového družstva, který neslušnou malůvku na omítce ve spodní části domu objevil. Sprejer svým činem způsobil bytovému družstvu hmotnou škodu ve výši 12 000 korun. Případ poškození cizí věci šetří mostecká policie.


 

Z lesa zmizelo 140 stromů

Lesní porost mezi obcemi Braňany a Mariánské Radčice navštívil neznámý podnikavec. Ten v zalesněném prostoru vykácel přes sto bříz, několik osik, jasanů a topolů. Odcizení dřeva odhalili pracovníci rekultivací důlní společnosti při kontrole a vyčíslili škodu předběžně na částku 20 000 korun. Případ krádeže vyšetřují policisté obvodního oddělení v Litvínově.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 14. listopadu 2012

vytisknout  e-mailem