Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Policista mistrem světa v karate

KARLOVARSKÝ KRAJ – Policisté reprezentovali Českou republiku. 

V období od 12.–18. 10. 2015 hostilo slovinské přístavní město Koper první Mistrovství světa v karate světové federace UWK (United World Karate). Jedná se o asociaci, která v roce 2014 sjednotila hlavní světové asociace, federace a unie karate, jako je ITKF, WKC, WUKF, IKU, WUKO, IKO.
 
Výsledkem sjednocení bylo právě první společné Mistrovství světa, kde bylo cílem představit na jednom závodním poli hned tři formy karate, tradiční karate, sportovní karate a plnokontaktní karate Kyokushinkai, a docílit toho, aby se karate začlenilo mezi olympijské sporty a v roce 2024 bylo již plnohodnotným olympijským sportem.
 
Pořadatelé se svého úkolu zhostili více než dobře. Na samotný šampionát se dostavilo dva tisíce závodníků ze 47 zemí světa, mezi kterými nechyběla ani Česká republika zastoupená státní reprezentací České asociace Okinawského Karate a Kobuda.
 
V této reprezentaci byli i policisté z Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje, mjr. Bc. Daniel Krhut a pprap. Vladimír Vrabec. Daniel Krhut startoval ve třech kategoriích. 1. kategorie – kata Goju-ryu seniors, 2. kategorie kata veterans A 36 – 40 let Open a 3. kategorie – kumite veteran team rotation. Vladimír Vrabec startoval společně s Danielem Krhutem v kategorii kata Goju-ryu a dále pak v kategorii kumite seniors team rotation. 
 
Policisté se společně poprvé předvedli v první závodní den v kategorii kata seniors Goju-ryu. Vladimírovi štěstí bohužel nepřálo a skončil těsně před branami finále. Daniel ale nenechal soupeře v klidu a postoupil do finále z druhého místa za soupeřem z Brazílie. Vladimír Vrabec společně s dalšími členy reprezentace předvedl velice dobrý výkon v kategorii kumite týmu, kdy vyprovodil z tatami nejdříve Indii, poté hvězdný a favorizovaný Egypt a Itálii. V semifinále pak s týmem podlehl pozdějším vítězům z Anglie, k velkému zklamání se nepodařilo v boji o 3. místo porazit tým z Brazílie.
 
Pátek patřil veteránským kategoriím, kde se jako nováček ve veteránské kategorii, představil Daniel Krhut. Tato kategorie se již nerozlišuje na styly karate, proto musel Daniel předvést opravdu maximálně kvalitní výkon, pokud pomýšlel na nedělní finále i v této kategorii. To se mu povedlo a do finále se probojoval opět z druhého místa za soupeřem z Jihoafrické republiky.
 
V sobotu se Daniel Krhut představil společně s dalšími veterány v kategorii veteránských kumite týmů. V semifinále porazil tým ze Slovenska a do finále postupoval s favorizovaným týmem z Itálie, který porazil tým Anglie.
 
V nedělním finále se Daniel Krhut představil, hned ve všech třech kategoriích pro které byl na toto Mistrovství světa nominován. Jako první kategorie byla na pořadu dne 1. kategorie kata seniors Goju-ryu ve které získává pro Českou republiku první stříbrnou medaili, prohrál pouze jen se svým největším soupeřem z Brazílie. V pozdních odpoledních hodinách nastoupil na tatami ve své druhé finálové kategorii v kategorii kata veterans „A“, kde získal pro Českou republiku bronzovou medaili.
 
Jako úplně poslední kategorií, která byla na programu finálového dne je finále kumite týmů. Kumite tým České republiky společně s Danem nastoupil před zaplněnou arénou, proti favorizovanému týmu z Itálie k boji o titul mistrů světa. Reprezentanti České republiky, zde udělali na všechny závodníky velice dobrý dojem svými výkony, proto byli hnáni téměř celou zaplněnou arénou pod vedením hlavního kouče kupředu. Tým s Danem se nezalekl ani prvního italského vedení, po šestiminutovém adrenalinovém výkonu společně porazili v posledních sekundách tým Itálie a stali se tak pro letošní rok mistry světa.
 
Oddělení tisku a prevence
26.10.2015
Odkazy do noveho okna

Mistrovství světa

Mistrovství světa 

Detailní náhled

Mistrovství světa

Mistrovství světa 

Detailní náhled

Mistrovství světa

Mistrovství světa 

Detailní náhled

Mistrovství světa

Mistrovství světa 

Detailní náhled

Mistrovství světa

Mistrovství světa 

Detailní náhled

Mistrovství světa

Mistrovství světa 

Detailní náhled

Mistrovství světa

Mistrovství světa 

Detailní náhled

Mistrovství světa

Mistrovství světa 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem