Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policista navštívil žáky čtvrtých tříd

Kutnohorsko - Hlavním tématem setkání byla dopravní výchova a šikana. 

Koncem měsíce března letošního roku navštívil žáky čtvrtých tříd ZŠ Masarykova v Kutné Hoře policista z kutnohorského oddělení hlídkové služby vrchní inspektor ppor. Ladislav Vančura.

Při úvodu děti seznámil s policejní uniformou, služebním průkazem a poté s činností policejních složek. Dále s dětmi probral základní dopravní značky a zopakoval jak bezpečně přejít silnici na přechodu pro chodce, ale i tam kde přechod není.  Připomenul základní pravidla bezpečnosti nejen pro chodce, ale i cyklisty, při jízdě na koloběžce i důležitost poutání v sedačce ve vozidle. Neopomenul dětem připomenout, jak se mají zachovat, když je osloví cizí osoba na ulici a nabídne cukrovinky a nebo zazvoní kdosi dveří. Při tématu "šikany" policista vysvětlil co je šikana a čím se vyznačuje. S dětmi si  povídal o tom, kdo bývá nejčastěji obětí šikany a naopak, jak se pozná agresor a co dělat, když se v takové situaci ocitnu. Závěrem setkání si děti vyslechly, jaké může mít takovéto chování následky. 

Žáci se do besedy zapojili svými zvídavými dotazy, čímž byla diskuse rozšířena o jejich osobní zkušenosti a příběhy. Po ukončení besedy policista předal paní učitelce pro děti materiály s preventivní tématikou. Beseda byla pro žáky velkým přínosem a dozvěděli se i mnoho nových informací, které po celou dobu besedy se zájmem sledovali.  

Napsali o nás + fotogalerie z besedy

por. Mgr. Vendulka Marečková
23. března 2023

vytisknout  e-mailem