Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policista roku 2009

Ocenění nejlepších policistů, občanských zaměstnanců a sportovců roku 2009. 

     Bývalý ředitel Krajského ředitelství policie Severomoravského kraje plk. RNDr. Jaroslav Skříčil za přítomnosti současného vedení, v čele s ředitelem Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje plk. Mgr. Bc. Tomášem Tuhým, 
Policista roku 2009
ocenil nejlepší sportovce, policisty a zaměstnance krajského ředitelství. Slavnostní vyhlášení proběhlo včera (2.února) v kulturním domě v Těrlicku. Ocenění převzalo 26 sportovců, kteří v uplynulém roce dosáhli vynikajících úspěchů na policejních mistrovstvích jak České republiky, tak v zahraničí, dále 23 policistů a zaměstnanců za mimořádné pracovní nasazení.
  
 Jen pro doplnění, vyhlášení bylo za rok 2009, tudíž ještě za bývalý útvar Krajské ředitelství policie Severomoravského kraje. K 1. lednu došlo k rozdělení tohoto útvaru na dva samostatné celky, tedy Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje a Krajské ředitelství policie Olomouckého kraje.
 
 
 
 
     Uznání za naprosto výjimečný sportovní výkon se dostalo, kromě dalších oceněných, rovněž nprap. Marku Novotnému (32 let) z oddělení služební přípravy v Novém Jičíně, a to za jeho výkon při pokusu o výstup na nejvyšší horu světa Mount Everest.
Policista roku 2009Policista roku 2009 - nprap. Marek Novotný
Marek Novotný byl členem šestnáctičlenné výpravy, která se v květnu 2009 pokusila zdolat nejvyšší horu z Tibetské strany. Po strastiplné cestě a několikatýdenním pobytu v extrémních nadmořských výškách, kdy teplota klesala až k mínus 50-ti stupňům, se v noci z 19. na 20. května pokusil o samostatný výstup na vrchol. Z výšky 8300 metrů se po devítihodinovém vyčerpávajícím výstupu dostal až do výšky 8700 metrů. Zůstal tedy pouhých 150 m pod vrcholem. Další postup byl vzhledem k extrémnímu větru nemožný .
 
 
 
 
 
 
 
 
    
Policista roku 2009 -PhDr. Ivana Svobodová z nadace Unicef
Na slavnostní vyhlášení byla pozvána a z Prahy přijela PhDr. Ivana Svobodová z dětského fondu Organizace spojených národů – UNICEF.
Policista roku 2009 - certifikát UNICEFcertifikát UNICEF
 Paní Svobodová z rukou ředitele plk. Tomáše Tuhého převzala symbolický šek na částku 144 350 korun, jako pomoc policistů a zaměstnanců Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje dětem postiženým zemětřesením na Haiti. Před dvěma týdny se totiž na ředitelství moravskoslezské policie zrodila jistě dobrá myšlenka, jak pomoci dětem na Haiti. Během čtrnácti uplynulých dnů moravskoslezští policisté mezi sebou tuto částku vybrali a odeslali jako dar Českému výboru pro UNICEF, který jako z jeden z prvních sbírku na pomoc dětem postiženým zemětřesením vyhlásil.
 
Fotogalerie zde.    
 
3. února 2010
 
por. Bc. Darina Majková
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
 
 

vytisknout  e-mailem