Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policista roku 2011

Frýdek-Místek - dnes 28.2. 2012 jsme na magistrátu města Frýdek-Místek oceňovali nejlepší policisty a zaměstnance územního odboru Frýdek-Místek za uplynulý rok 2011. 

Foto: PČR/Oceňování policistů  2011Foto: PČR/Oceňování policistů 2011
Po doznění tónů státní hymny se slova ujal hostitel plk. Mgr. Petr Klega. Úvodem poděkoval za práci všem policistům a zaměstnancům a popřál všem hodně sil a úspěchů při plnění nelehkých policejních úkolů v letošním roce.  Po té se program přesunul k hlavnímu bodu, a to ocenění samotných policistů a zaměstnanců našeho územního odboru. Jako každoročně i letos byly vyhlášeny kategorie policista roku, tým roku, občanský zaměstnanec roku, čin roku a nakonec síň slávy, do které vždy uvádíme jednoho významného policistu. Za čin roku si odnesli ocenění hned tři policisté. Prvním je  pprap. David Plánička z obvodního oddělení Nošovice, který v září loňského roku zachránil život motorkáři, který sjel do pole a bez pomoci skončil v ohrožení života. Dalšími ocěněnými jsou policisté dopravního inspektorátu Frýdek-Místek prap. Zbyněk Novobilský a pprap. Pavel Přeček. Tito dva "dopraváci" díky své duchapřítomnosti a rozvaze pomocí laické první pomoci oživili muže, který ležel na chodníku a nejevil známky života. Kromě uznání z úst zástupců policie, si tito policejní hrdinové vyslechli  poděkování přímo od zachráněného muže a jeho manželky. Tyto činy ocenila i zástupkyně občanského sdružení Cannonieers, které si klade za cíl přispět k bezpečnosti motorkářů.
Na slavnostní shromáždění přijali pozvání i primátor města Frýdek-Místek Mgr. Petr Cvik, náměstek ředitele krajského ředitelství policie Moravskoslezkého kraje pro ekonomiku  plk. RNDr. René Tichý a mnoho dalších významných hostů.

nprap. Bc. Vlastimil Starzyk
28.2. 2012

Odkazy do noveho okna

Oceňování 2011

Oceňování 2011 

Detailní náhled

Oceňování 2011

Oceňování 2011 

Detailní náhled

Oceňování 2011

Oceňování 2011 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem