Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policista si vysloužil švestky

Mladá Boleslav- Prázdniny každoročně znamenají zvýšený nápad trestné činnosti v rekreačních oblastech na Mladoboleslavsku. 

  

Policisté proti vykradačům odstavených vozidel, či zlodějům v kempech bojují pravidelnou kontrolou rizikových míst. Během čtvrtečního dopoledne v okolí Drábských světniček a hradu Valečov uskutečnili preventivní akci, kterou zaměřili právě na kontrolu odstavených vozidel a kontakt s turisty, kteří svá vozidla u turisticky atraktivních míst odstavují. Kromě informačních letáků o možnosti zajištění vozidel a postupu při zjištění vloupání, rozdávali policisté i pochvaly. Většina oslovených výletníků si nebezpečí vloupání uvědomila a ve vozidle nenechala žádné odložené věci. Odložené elektronické přístroje, nebo třeba jen batoh jsou lákadlem pro zloděje, kteří se během prázdnin zaměřují právě na turisticky atraktivní lokality. Snahu policistů o zlepšení informovanosti veřejnosti dokonce jedna z oslovených řidiček ocenila pytlíkem švestek. I ona měla své odstavené vozidlo řádně zabezpečeno a v interiéru nenechala ležet jedinou věc.

Kromě pravidelných kontrol budou policisté během letních měsíců pokračovat i v informační kampani, která je zaměřena na zabezpečení vozidel.


por. David Schön

8. 8. 2013

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem