Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policista ve volnu honil zloděje

MOST - Nakonec ho dopadl spolu s kolegy + další info 

Díky všímavosti policisty, který zrovna čerpal volno, byl v těchto dnech dopaden zloděj. Strážce zákona po zaparkování auta zpozoroval muže, který se mu zdál podezřelý. Podle jeho slov se choval poněkud divně, a tak ho „po očku“ sledoval. Muž se však náhle vzdálil. Po chvíli policista uslyšel řinkot skla, okamžitě tedy vyběhl za zvukem. Tam v cizím autě uviděl onoho muže. Podezřelý si pozornosti všiml a dal se na útěk. Policista ho pronásledoval a zároveň přivolal své kolegy. Po chvíli mu ale muž zmizel z dohledu. Pátrání po neustanoveném pachateli i tak netrvalo dlouho. Nedaleko byl policejní hlídkou dopaden díky přesnému popisu. Zadržený Mostečan putoval na služebnu, kde si z rukou policejního komisaře převzal obvinění z několika trestných činů. Vloupání do auta totiž není to jediné, čeho se měl dopustit. Podle policistů v dubnu ještě vlezl do cizí garáže. Odtamtud měly zmizet věci za téměř 21.500 korun, šlo o potraviny a nářadí. Poničení zaparkovaného auta si majitel vyčíslil na 35 tisíc korun. Mostečanovi ve věku 37 let nyní za přečiny krádeže a poškození cizí věci hrozí trestní sazba až na tři roky. Přitížila mu trestní minulost. Stíhán je na svobodě. Na případu policisté nadále pracují.


 

Po vloupačce si to namířil přímo do rukou policistů

Vloupání do dvou aut má mít na triku 30letý Mostečan. Ke skutkům došlo v nočních hodinách v České ulici. Nic netušící muž si to od vyloupených aut namířil přímo do rukou policistů hlídkové služby. Ti nedaleko prováděli kontroly a zrovna byli vyrozuměni o pohybu podezřelého zloděje. Muže, který odpovídal popisu, rovnou zadrželi. Mostečan nezapíral, vloupání do felicií okamžitě přiznal. I přestože v autech nic nevzal a ani nic nepoškodil, byl obviněn z trestného činu krádež vloupáním ve stádiu pokusu. Za ten mu hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.


 

Do věznice ho dopravili policisté

Za doprovodu policistů putoval do věznice 25letý Litvínovan. Podle soudu tam měl být už v dubnu. Protože rozsudek nebral v potaz, tak si ještě předtím, než skončil za mřížemi, převzal sdělení podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Litvínovští policisté věc šetřili ve zkráceném přípravném řízení a nyní ji předali státnímu zástupci k dalšímu rozhodnutí.


 

Zloděj sportovec?

Krádeží do sklepa v Hutnické ulici v Mostě se zabývají policisté. Zloděj byl zřejmě sportovně založen, zmizelo totiž jízdní kolo, snowboard a cyklocomputer. Poškozený tak přišel o věci za čtrnáct tisíc korun. Pachatel bude v případě dopadení vystaven postihu za přečiny krádež vloupáním a porušování domovní svobody.


 

Lapka kradl v šatní skříňce

Policisté přijali oznámení o krádeži věcí ze šatní skříňky v objektu v ulici J. E. Purkyně v Mostě. Poškozená, která tam měla uschovány svoje věci, díky neznámému lapkovi přišla o notebook včetně tašky, nabíječku a krepovačku na vlasy. Hodnota lupu byla vyčíslena na 15 tisíc korun. Policie případ šetří jako trestný čin krádež vloupáním.


 

por. Alena Bartošová

KŘP Ústeckého kraje

11. června 2013

vytisknout  e-mailem