Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policista ve volnu odhalil zloděje

TEPLICE - Díky pozornosti policisty byli dopadeni dva muži, kteří ve velkém kradli v obchodech a další zprávy. 

Policista ve volnu odhalil zloděje
     Díky policistovi, který ani ve svém volnu nezapomněl na služební slib, se podařilo dopadnout zloděje, kteří ve velkém kradli v obchodech. Dva muži ve věku 38 a 24 let přijeli v pátek odpoledne k teplickému obchodnímu centru a vydali se na „nákupy“ bez peněz. Ze sedmi prodejen postupně odcizili značkové bundy, mikiny a obuv v hodnotě přes 26 tisíc korun.
     Odcizené zboží odnášeli do auta, jejich podezřelé chování ale neuniklo policistovi v civilu, který byl na vánočních nákupech. Oba lapky sledoval, a když si byl jistý, že skutečně kradou, zavolal na pomoc uniformované kolegy. Ti následně v jejich vozidle nalezli nejen věci z teplických obchodů, ale i svetry, bundy a další oblečení v hodnotě 10 tisíc korun, které předtím odcizili v ústeckém obchodním centru.
     Oba muži i s ukradenými věcmi byli eskortováni na služebnu, kde si vyslechli podezření z přečinu krádeže, za který jim hrozí maximálně dvouleté vězení.
Policista ve volnu odhalil zloděje.mp3 
 
Okradl seniorku
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v sobotu dopoledne okradl v Bílině seniorku. Zloděj zezadu přistoupil k ženě, která šla podchodem u fotbalového hřiště, a z ruky jí vytrhl tašku s nákupem v hodnotě 200 korun. Nakonec ještě do ženy strčil, až upadla na zem a dal se na útěk.
     Přivítáme jakékoliv svědectví spoluobčanů, kteří se dne 14. 12. 2013 kolem 10:30 hodin pohybovali v ulici Kyselská a mohli by poskytnout informace k popisu pachatele, nebo směru jeho útěku. Pokud bude lapka dopaden, hrozí mu trestní stíhání pro přečin krádeže.
 
Ke krádeži nedošlo
     V neděli po půlnoci se na trnovanské policisty obrátil muž, který oznámil krádež mobilního telefonu. Podle jeho výpovědi mu neznámý pachatel v nestřeženém okamžiku na diskotéce odcizil z kapsy tepláků mobilní telefon v hodnotě 12 tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu krádeže a provedli blokaci přístroje.
     Nad ránem se muž objevil na služebně znovu i se svým mobilem. Když se totiž po návratu z výslechu doma svlékal, našel ho v kapse mikiny, a tak se vrátil uvést vše na pravou míru a zároveň požádat o odblokování telefonu. Vzhledem tom u, že k žádné krádeži nedošlo, bude případ odložen.
 
Vykradené sklepy
     Ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody je podezřelý zatím neznámý pachatel, který na Nové Vsi vykradl sklepy. Zloděj vnikl nezjištěným způsobem do sklepních prostor a následně se vloupal do dvou sklepních kójí, ze kterých odcizil tři páry sjezdových a běžeckých lyží, snowboard, horské jízdní kolo a další věci v celkové hodnotě přes 47 tisíc korun. V případě dopadení hrozí pachateli až tříletý trest odnětí svobody.
 
Posilnil se alkoholem
     Až rok ve vězení může strávit 22letý muž, kterého v sobotu nad ránem kontrolovala policejní hlídka. Mladík si totiž sedl za volant automobilu, ačkoliv se před jízdou „posilnil“ alkoholem. Při dechové zkoušce mu policisté naměřili dvě promile alkoholu v dechu, nezodpovědnému řidiči sdělili podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
 
Teplice, 16. 12. 2013, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem