Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Policista ve volnu zadržel opilého řidiče

Namol opilý řidič vozidla taxi chtěl prý „pouze“ přejet z jednoho parkoviště na druhé. Jeho nejistá jízda však neunikla pozornosti policisty. 

Policista ze speciální pořádkové jednotky se včera ve svém volnu krátce před půlnocí vracel na základnu v areálu Policejní akademie. Na parkovišti ve Lhotecké ulici si ale povšiml vozidla Taxi, jehož řidič očividně nezvládal svou jízdu a několikrát dokonce doslova uvízl na obrubníku. Tyto skutečnosti policistu „v civilu“ přiměly k tomu, aby se šel raději přesvědčit, zda je taxikář v pořádku. Už první slova a vláčné pohyby však policistu utvrdily v tom, že je řidič zjevně opilý. Z těchto důvodů se opilce rozhodl na místě zadržet pro podezření ze spáchání trestného činu a na místo si okamžitě přivolal policejní hlídku. Kolegové po příjezdu u taxikáře provedli orientační dechovou zkoušku, kterou mu naměřili bezmála dvě a půl promile alkoholu v dechu. Policisté si proto namol opilého řidiče převzali a převezli na policejní služebnu. Následně byl také podroben lékařskému vyšetření spojeným s odběrem biologických materiálů.
 
Pětatřicetiletý muž je nyní podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu v případě odsouzení hrozí až jeden rok vězení.  
 
Policista opět dokázal, že i přesto, že zrovna nebyl „ v uniformě“, tak je stále policista a nebezpečné protiprávní chování mu rozhodně není lhostejné.
 
prap. Bc. Iveta Martínková – 20. 1. 2015

vytisknout  e-mailem